VadeVi
La Fundació Vallformosa lliura 24.107€ a l’Institut Català d’Oncologia i a Ampert

El Sopar Solidari per la lluita contra el càncer és una iniciativa del celler Vallformosa que el divendres 10 de juliol va arribar a la setena edició i va recaptar el seu màxim històric: 24.107 euros. El 80% de la recaptació anirà destinat a l’ICO i el 20% a l’associació penedesenca Ampert.

L’acte d’entrega dels xecs a les dues entitats s’ha fet aquest dijous 8 d’octubre al Vinseum de Vilafranca del Penedès. A l’acte hi ha assistit el president de l’Institut Català d’Oncologia, Josep Maria Vilà; la Directora d’Estratègia i Projectes de l’ICO, Ana Rodríguez; el president d’Ampert, Joan Ríos i la Presidenta de la Fundació Vallformosa, Queta Domènech.

Del fons obtingut, 19.286 euros serviran per finançar el projecte de pantalles informatives de l’ICO. L’Institut Català d’Oncologia es planteja crear un canal de comunicació pels pacients i familiars amb Pantalles Comunicatives instal·lades a diferents punts dels espais ICO, que facilitarà l’accés a la informació i fomentarà l’educació en salut. Els objectius d’aquest projecte són oferir una informació més directa i variada, la possibilitat de realitzar una educació per a la salut que arribi a tots els pacients i familiars de l’ICO, crear un hospital més amable, entreteniment i la reducció del consum de paper.

D’altra banda, els 4.821 euros restants serviran per finançar el projecte d’Ampert per al transport dels pacients des del seu domicili fins al centre Duran i Reynals on seran tractats.

Aquest és un acte solidari on s’hi sumen molts esforços per part de diferents entitats, empreses i particulars per recollir fons per la lluita contra el càncer. En aquest sentit, des del 2007 Vallformosa manté un acord de col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’any 2011 es va sumar l’associació Ampert. Aquest és un compromís social adquirit i a la vegada un homenatge a Martí Via i Bertran, director d’operacions de Vallformosa que va morir després d’una llarga lluita contra aquesta malaltia. Aquesta edició ha estat la primera organitzada per la Fundació Vallformosa, que va ser presentada durant el Sopar Solidari presidit pel President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Aquesta és una Fundació solidària amb l’objectiu de promocionar iniciatives globals per a la lluita contra el càncer i la promoció d’iniciatives de millora social.

Entre altres activitats, la Fundació Vallformosa convocarà anualment el “Premi Martí Via” per a la investigació en la lluita contra el càncer i col·laborarà amb altres iniciatives solidàries del territori. Durant l’acte també s’ha anunciat que el 8è Sopar Solidari tindrà lloc el 8 de juliol de 2016.

HISTÒRIC SOPARS SOLIDARIS

2008 – 20.000 euros

2010 – 21.500 euros

2011 – 21.000 euros

2012 – 18.000 euros

2013 – 19.800 euros

2014 – 23.539 euros

2015 – 24.107 euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa