Des de l’Ajuntament de Gelida es valora molt positivament la segona edició de la Funifira, una mostra relacionada amb el maquetisme, l’oci ferroviari, la gastronomia i els vins i caves. Especialment, ha estat un èxit pel gran nombre de visitants que van omplir els diferents espais diferenciats de la Funifira, malgrat que diumenge al migdia la pluja va fer acte de presència.

Alguna de les mostres de l’alta assistència a la fira són els més de 2.600 tiquets gastronòmics o els 2.000 tiquets de degustacions de vins i caves venuts durant el cap de setmana. Alguns restauradors explicaven que amb els tiquets venuts el dissbte ja superaven els tiquets venuts l’edició anterior. Per altra banda, per l’exposició de maquetes del Centre de Promoció Turística a l’estació superior del funicular hi van passar més de 1.600 persones.

A més, totes les activitats paral·leles que es van organitzar dins la Funifira van ser tot un èxit de públic. Es van veure cues per muntar al trenet tripulat al pati de l’escola Montcau, es van omplir les instal·lacions de la piscina municipal per veure la demostració de les maquetes navals, hi va haver gran afluència de públic també al camp de futbol per gaudir dels vols de les maquetes d’aeromodelisme, es van omplir les “cates exprés” dins el funicular de Gelida i també les cates de vins a la sala de plens de l’Ajuntament de Gelida. El campionat d’escalèxtric va tenir una bona participació i els concerts de jazz i rock van arrodonir la jornada de dissabte amb bona música i força públic.

Dins la fira temàtica del pavelló poliesportiu es va poder veure una gran exposició de mòduls de maquetes ferroviàries connectades entre elles que formaven un gran circuit. Per altra banda, dins el pavelló es podia fer un taller de modelisme i es podia adquirir material per fer maquetes, llibres i revistes del món ferroviari.

L’altre espai que durant tot el cap de setmana es va omplir de gom a gom va ser la pista-jardí de la UCG. Allà s’hi feia la fira gastronòmica i de vins i caves amb 10 restaurants gelidencs, una pastisseria, un elaborador d’embotits i 9 cellers de vins i caves.

L’alcalde de Gelida, Lluís Valls, fa una valoració molt positiva d’aquesta segona Funifira. Segons Valls, la Funifira ha servit i servirà per incidir en la promoció turística del municipi i alhora en la dinamització econòmica de Gelida. A més, la Funifira també és un element de promoció de la gastronomia gelidenca, dels productes alimentaris elaborats en el municipi i dels vins i caves del Penedès.

El funicular de Gelida, que ha estat el fil conductor de la fira, va funcionar durant tot el cap de setmana de forma gratuïta.


A LA MOSTRA GASTRONÒMICA S’HI VAN DESPATXAR 2.600 tiquets gastronòmics o els 2.000 tiquets de degustacions de vins i caves FOTO: JOSEP M. BUCH

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa