VadeVi
La futura IGP Ratafia Catalana ja és més a prop
  • CA

Seguint les directrius europees que regulen la indicació geogràfica de les begudes espirituoses, el sector professional de la ratafia està fent un pas endavant per adaptar-se a aquesta normativa comunitària i convertir aquest licor en una Indicació Geogràfica Protegida (IGP)

Les primeres accions cap a aquest reconeixement i reglamentació de la ratafia catalana es van fer durant la segona jornada tècnica per a empresaris ratafiaries que es va fer a la capital selvatana la setmana passada, en un acte organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, el Consell Comarcal de la Selva i la Confraria de la Ratafia.

Durant la jornada, empresaris d’arreu de Catalunya que elaboren aquest tradicional licor van decidir tirar endavant aquesta nova IGP, que regularà, protegirà i donarà reconeixement a nivell europeu a la ratafia com a licor autòcton de la nostra terra.

Per això, el proper 11 de juliol Santa Coloma acollirà una nova reunió entre aquests empresaris i representants del Departament d’Agricultura i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, per tal de definir les característiques tècniques que haurà de complir qualsevol ratafia que es vulgui acollir a la nova IGP i per iniciar els tràmits per inscriure-la al Registre d’Indicacions Geogràfiques de la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa