La garnatxa catalana assalta el món

El concurs de vins Garnatxes del món se celebra a Perpinyà aquest dijous amb una àmplia representació dels vins catalans

Vinya de garnatxa a la Catalunya Nord Foto: CIVR

El proper dijous se celebra a Perpinyà la primera edició del Concurs Mundial de Garnatxes amb la participació de més de 350 vins de garnatxa (tranquils, fortificats, escumosos, vins dolços naturals, vins de licor) procedents de set estats d’arreu del Món.

Catalunya Sud hi participa amb 40 vins procedents de les DO Catalunya, Cava, Empordà, Montsant, Penedès, Priorat, i Terra Alta, mentre que del Rosselló hi participen uns 120 vins. Així doncs, les DO de Catalunya nord i sud són les més representades en el certàmen.

Al concurs hi col·labora l’associació catalana d’elaboradors de vins de garnatxa “Terra de Garnatxes”. Joan Ignasi Domenech, president d’aquesta associació formarà part de la taula rodona ”L’expression de diferents terroirs de Grenaches noirs dans le monde” i presentarà els diferents terrers de la garnatxa negra del nostre país. En representació catalana també hi participarà Núria Ruiz, cap d’exportació de l’Associació Vitícola Catalana.

El jurat està format per 80 experts, prescriptors, professionals del vi procedents de diversos països, Catalunya, França, Espanya, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Anglaterra, Estats Units i Austràlia, entre els quals, el director de VADEVI.cat, Joan Nebot.

Els vins presentats procedeixen de set estats: Àfrica del Sud (3), Austràlia (15), Brasil (1), Estat espanyol (151), Estat francès (167), Itàlia (22), i Macedònia (5).

Els resultats es publicaran al lloc web del concurs, www.grenachesdumonde.com dijous 24 de gener.

Nou comentari