VadeVi
La garnatxa i les seves amigues triomfen entre els finalistes Negres Joves
  • CA

Continuem omplint la bossa dels finalistes i així us oferim la possibilitat de tastar a l’avançada aquells vins que passen a la final dels Premis Vinari 2015. La final que es farà a Rubí, el dia 14 de setembre, el resultat de la qual es coneixerà el 9 d’octubre a la gala de Vilafranca el Penedès.

En l’edició d’enguany, una de les novetats és que tot els vins que passen a la final rebran un guardó, un Vinari de Bronze, o de Plata, o un Vinari al millor vi ecològic, o fins i tot un Vinari d’Or.

I qui sap, si el Gran Vinari d’Or serà un dels vins d’aquesta categoria.

Sigui com sigui, avui és el torn del Negres Joves, aquells que no han passat per un recipient de fusta, i mirant la llista, cal fer referència a les varietats amb les que s’han elaborat.

La garnatxa apareix com a primera varietat en els quatre vins de la DO Empordà, i com a monovarietal en el DOQ Priorat que trobem entre els finalistes.

Els dos vins negres joves de la DO Conca de Barberà que també es tastaran en Rubí són monovarietals també, un amb trepat i l’altre amb monastrell i els dos de la DO Penedès són cupatges de merlot i carbernet sauvignon per una banda i ull de llebre, merlot i syrah per una altra.

I a parer del jurat dels Premis Vinari 2015, els finalistes en la categoria de Negres Joves, per estricte ordre alfabètic són:

– Barthomeus negre 2013. DO Penedès

– Espelt Sauló 2014. DO Empordà

– Espelt Solivent 2014. DO Empordà

– Marquès de Gelida negre selecció 2013. DO Penedès

– Perelada Jardins negre 2014. DO Empordà

– Petit Carlania 2014. DO Conca de Barberà

– Scala Dei garnatxa 2014. DOQ Priorat

– Vermell de Peguera 2013 del celler Clos de Peguera. DO Conca de Barberà

– Vinyes dels Aspres Oriol negre 2014. DO Empordà

Aquesta tria, l’han feta els prop de 75 tastadors que han recorregut el territori a la recerca dels millors vins de Catalunya.

Tastos a cegues que es tornaran a repetir dia 14 de setembre a l’antic Celler Cooperatiu de Rubí. Un escenari immillorable per acollir la gran final i posar a prova els vins que han aconseguit arribar-hi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa