La Generalitat, amb el suro català

Eudald Casadesús va visita el laboratori de Cork Center Foto: VADEVI.cat

En el marc d’una visita al Baix Empordà, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va conèixer dimecres passat les institucions i entitats més representatives del sector surer català: l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) i l’Institut Català del Suro, els quals comparteixen seu a Palafrugell.

Durant la visita, el delegat es va reunir amb Manel Pretel, director de l’Institut Català del Suro; Sergi Sabrià, secretari general d’AECORK i Guillem Genover, representant de RETECORK (Xarxa Europea de Territoris Surers). La trobada va servir per compartir la situació del sector surer català i les línies estratègiques previstes pel 2012-13.
D’entre aquestes línies destaquen: el treball a nivell de sector en termes de sostenibilitat (aprofundir en l’estudi sobre la petjada de carboni dels taps de suro), intercanvi d’experiències i apropament de sinèrgies amb les diferents institucions i entitats relacionades amb el suro de l’Estat espanyol, l’important creixement en formació de prescriptors que realitza l’ICSuro en fòrums, jornades, cursos, etc., la projecció internacional de les empreses de suro i la presentació de la campanya de comunicació del sector surer espanyol prevista d’engegar en els pròxims mesos.
La visita va finalitzar amb un recorregut per les instal·lacions del laboratori de l’Institut Català del Suro, el Cork Center, mostrant els diferents controls de qualitat que es realitzen amb els taps de suro i els projectes de recerca en els que participen.

Nou comentari