VadeVi
La Generalitat elimina el cava de la recepció de Sant Jordi

El Govern gastarà 18.000 euros a l’acte institucional de la diada de Sant Jordi d’aquest dissabte, fet que suposa una reducció del 91% respecte als 200.000 euros que va destinar l’anterior executiu català a la celebració. Una de les mesures per a aquest estalvi ha estat suprimir el cava, que serà substituït per cafè.

Així ho ha concretat el secretari general de presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, i ho ha atribuït a la situació financera actual de la Generalitat.

Homs ha sostingut que la festa institucional organitzada per la Generalitat “s’ajusta plenament a les circumstàncies del moment”, i ha avançat que el Govern restringirà les invitacions de personalitats a l’acte, tot i que no ha detallat la xifra.

La celebració, que es traslladarà del Palau de Pedralbes al Palau de la Generalitat, es limitarà a un acte litúrgic, que consistirà en una benedicció de roses, i una jornada de portes obertes de l’edifici.

Es dóna el cas que l’any passat l’Incavi, organisme que depèn de la Generalitat, va fer una campanya per Sant Jordi per promoure el vi i el cava catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa