La Generalitat promociona a Nova York els productes gurmets catalans

Entre d'altres productes catalans, els visitants de la fira Fancy Food, que se celebra del 28 al 30 de juny, podran degustar alguns vins de la DO Costers del Segre

La Generalitat promociona productes gurmets catalans com oli d’oliva, vi, vinagre, conserves i pa a la fira Fancy Food. Es tracta d’una fira que se celebra a Nova York des del 1955 en dues edicions, la d’hivern i la d’estiu. Es calcula que la fira, que es farà a Nova York del 28 al 30 de juny i atraurà compradors de 87 països, atraurà compradors de 87 països diferents.

La Conselleria d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que organitza la participació catalana a través de la Promotora d’Exportacions Catalanes (Prodeca), ha explicat en un comunicat que els Estats Units són un mercat prioritari i que Nova York és el principal importador de productes gurmet -es preveu que el 2009 les vendes al detall d’aquests aliments superin els 60.000 milions de dòlars-. Les empreses catalanes participants són Fripan & Frida, Casa Pons USA, El Morell i Cal Saboy i el Celler Sort del Castell, que elaboro vermuts, vins licorosos i vins negres de la DO Costers del Segre.

La fira va atreure l’any passat uns 23.000 professionals visitants i un total de 2.500 empreses de 81 països.


Prodeca és l’empresa pública dedicada a la promoció exterior dels productes agroalimentaris catalans FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari