La Generalitat promociona productes gurmets catalans com oli d’oliva, vi, vinagre, conserves i pa a la fira Fancy Food. Es tracta d’una fira que se celebra a Nova York des del 1955 en dues edicions, la d’hivern i la d’estiu. Es calcula que la fira, que es farà a Nova York del 28 al 30 de juny i atraurà compradors de 87 països, atraurà compradors de 87 països diferents.
La Conselleria d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que organitza la participació catalana a través de la Promotora d’Exportacions Catalanes (Prodeca), ha explicat en un comunicat que els Estats Units són un mercat prioritari i que Nova York és el principal importador de productes gurmet -es preveu que el 2009 les vendes al detall d’aquests aliments superin els 60.000 milions de dòlars-. Les empreses catalanes participants són Fripan & Frida, Casa Pons USA, El Morell i Cal Saboy i el Celler Sort del Castell, que elaboro vermuts, vins licorosos i vins negres de la DO Costers del Segre.
La fira va atreure l’any passat uns 23.000 professionals visitants i un total de 2.500 empreses de 81 països.
Prodeca és l’empresa pública dedicada a la promoció exterior dels productes agroalimentaris catalans FOTO: VADEVI.cat