VadeVi
La guanyadora de la Beca Internacional Adrià comença l’estada formativa

El director general de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), del DAR, Ferran Bienert, l’alcalde de l’Escala, Estanis Puig, i el president de Joves Cuiners, Jordi Jacas, presidiran aquest dijous, 7 d’octubre, a la una es 13:00 hores, la recepció institucional de benvinguda a la guanyadora de la primera edició de la Beca Internacional Ferran Adrià, Justine de Valicourt, cuinera del Québec, en el marc de la Casa Forestals de Sant Martí d’Empúries.

Va arribar a Catalunya dissabte passat, 2 d’octubre, i fins al 17 de desembre desenvolupa un itinerari formatiu en producte i cuina catalana que la portarà a recórrer, comarca a comarca, les zones productores dels principals sectors alimentaris del nostre país, guiada pel tutor assignat pels promotors de la Beca Internacional Ferran Adrià, Pep Nogué, cuiner, gastrònom i comunicador.

L’estada a la Casa Forestal de Sant Martí d’Empúries permetrà a Justine de Valicourt desenvolupar un projecte gastronòmic a partir dels coneixements que adquireixi durant l’estada a Catalunya.

isitar la fira del Torró d’Agramunt, una granja de porcs a la Garrotxa, cellers del Priorat, l’Empordà, Montsant, la Terra Alta, Costers del Segre i el Penedès, arrossars del Delta de l’Ebre, l’Espai Sucre i La Boqueria a Barcelona, formatgeries a La Seu d’Urgell i a la Catalunya Central, fàbriques d’embotits i sales d’especejament, entre d’altres. A més, realitzarà mini estades en restaurants i participarà en tallers de cuina amb pescadors, cuina de verema, cuina de cacera, cuina de xai, vedella i porc, cuina de fruita, cuina d’anxoves. El recorregut i l’experiència es podran seguir a través del bloc que es posarà en marxa els propers dies.

La Beca Internacional Ferran Adrià està promoguda per l’ajuntament de l’Escala, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, PRODECA, i Joves Cuiners, amb l’objectiu de crear un grup de professionals, originaris de diferents punts del món, que esdevinguin coneixedors i, per tant, prescriptors, de la cuina i dels productes catalans.

El contingut de la beca es concreta en una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, a L’Escala. La Casa és un apartament/estudi vora el mar on la guanyadora d’aquesta primera edició podrà fer realitat els seus projectes gastronòmics. La Casa s’alça a peu d’aigües del mediterrani, al costat de les ruïnes grecoromanes d’Empúries i de les platges de la Costa Brava dins del recinte medieval de Sant Martí d’Empúries. Un espai davant del mar des del qual es pot contemplar tota la badia de Roses i entendre per què els paisatges de l’Empordà i de la seva costa han estat motiu d’inspiració per a artistes d’ara i de sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa