La guanyadora de la Beca Internacional Adrià comença l’estada formativa

Vins i caves, olis, formatges, carns, embotits, peix, fruita, arròs, dolços formen part d’un recorregut que portarà una quebequesa arreu de Catalunya

El director general de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), del DAR, Ferran Bienert, l’alcalde de l’Escala, Estanis Puig, i el president de Joves Cuiners, Jordi Jacas, presidiran aquest dijous, 7 d’octubre, a la una es 13:00 hores, la recepció institucional de benvinguda a la guanyadora de la primera edició de la Beca Internacional Ferran Adrià, Justine de Valicourt, cuinera del Québec, en el marc de la Casa Forestals de Sant Martí d’Empúries.

Va arribar a Catalunya dissabte passat, 2 d’octubre, i fins al 17 de desembre desenvolupa un itinerari formatiu en producte i cuina catalana que la portarà a recórrer, comarca a comarca, les zones productores dels principals sectors alimentaris del nostre país, guiada pel tutor assignat pels promotors de la Beca Internacional Ferran Adrià, Pep Nogué, cuiner, gastrònom i comunicador.

L’estada a la Casa Forestal de Sant Martí d’Empúries permetrà a Justine de Valicourt desenvolupar un projecte gastronòmic a partir dels coneixements que adquireixi durant l’estada a Catalunya.

isitar la fira del Torró d’Agramunt, una granja de porcs a la Garrotxa, cellers del Priorat, l’Empordà, Montsant, la Terra Alta, Costers del Segre i el Penedès, arrossars del Delta de l’Ebre, l’Espai Sucre i La Boqueria a Barcelona, formatgeries a La Seu d’Urgell i a la Catalunya Central, fàbriques d’embotits i sales d’especejament, entre d’altres. A més, realitzarà mini estades en restaurants i participarà en tallers de cuina amb pescadors, cuina de verema, cuina de cacera, cuina de xai, vedella i porc, cuina de fruita, cuina d’anxoves. El recorregut i l’experiència es podran seguir a través del bloc que es posarà en marxa els propers dies.

La Beca Internacional Ferran Adrià està promoguda per l’ajuntament de l’Escala, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, PRODECA, i Joves Cuiners, amb l’objectiu de crear un grup de professionals, originaris de diferents punts del món, que esdevinguin coneixedors i, per tant, prescriptors, de la cuina i dels productes catalans.

El contingut de la beca es concreta en una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, a L’Escala. La Casa és un apartament/estudi vora el mar on la guanyadora d’aquesta primera edició podrà fer realitat els seus projectes gastronòmics. La Casa s’alça a peu d’aigües del mediterrani, al costat de les ruïnes grecoromanes d’Empúries i de les platges de la Costa Brava dins del recinte medieval de Sant Martí d’Empúries. Un espai davant del mar des del qual es pot contemplar tota la badia de Roses i entendre per què els paisatges de l’Empordà i de la seva costa han estat motiu d’inspiració per a artistes d’ara i de sempre.

Nou comentari