La Guia Peñin, al Montsant

L’equip de tast de la Guia Peñín avaluant els vins de la DO Montsant

L’equip de la Guía Peñín, una de les publicacions de referència de l’estat, ha fet aquesta setmana tastant els vins de la DO Montsant de cara a confeccionar l’edició 2014. Entre la tarda de dimecres i el matí de dijous, a les instal·lacions de VITEC, els tres membres de l’equip de tast van avaluar més de 170 vins, la majoria negres, però també blancs, rosats i dolços.

En acabar, el director de la Guía Peñín, Carlos González, qualificava les sessions de tast com a “molt positives” ja que constaten “l’evolució a l’alça de la DO Montsant”. González creu que “Montsant està ensenyant al món que té unes garnatxes i una carinyena molt interessants, molt expressives”. Afegeix, a més, que es tracta d’una DO “complexa, ja que dintre de l’homogeneïtat hi ha diferències entre els vins d’unes zones i altres”, un fet que es reflecteix en què “en una mateixa anyada es poden trobar vins molt madurs i, alhora, vins molt frescos”. Carlos González entén que “aquesta complexitat aporta valor a la DO Montsant”.

En la darrera edició de la Guía Peñín, la 2013, una vuitantena de vins de la DO Montsant van superar els 90 punts, una puntuació que els converteix en “excel·lents”. A més, 6 d’aquests vins van obtenir una valoració superior o igual als 95 punts, un fet que els situava a la categoria dels “Excepcionals”.

Nou comentari