VadeVi
La Guía Peñín tasta els vins de la DO Tarragona

Dos tastadors de la Guía Peñín, Pablo Vecilla i Javier Luengo, han estat aquesta setmana a Tarragona per tastar una vuitantena de vins elaborats pels diferents cellers de la DO Tarragona per tal de puntuar aquests vins en la propera edició de la Guía Peñín, la més prestigiosa que s’edita a l’estat, i que sortirà al mercat a finals del 2011.

El tast es va fer a les instal·lacions de la DO Tarragona. Els dos tastadors de Peñín van voler destacar l’excel·lent qualitat obtinguda en els vins blancs que mantenen la seva tipicitat mediterrània. Pel que fa als vins negres, des de Peñín s’ha valorat l’equilibri que presenten i també el seu punt just de fusta. També ha estat valorat l’esforç de la DO Tarragona per la recuperació de varietats tradicionals, en aquest cas els vins amb sumoi elaborats a la Cooperativa de Rodonyà.

Els vins de licor, els Tarragona Clàssics, també van ser destacats per la seva tipicitat i pel fet de mantenir-se durant dècades com a referents indiscutibles d’aquesta denominació d’origen.

L’any passat, en la darrera edició de la Guía Peñín, setze vins de la DO Tarragona van assolir puntuacions superiors als 90 punts, xifra que en aquesta guia son considerats com a vins excel·lents.


Pablo Vecilla i Javier Luengo FOTO: DO TARRAGONA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa