La guia Vinum Nature, en viu

Presentació avui dimarts dia 5 a les 19h a El Corte Inglés de Portal de l'Àngel, amb tast de vins Parés Baltà

La guia Vinum Nature ha avaluat més de 900 vins ecològics i naturals. Foto: VADEVI.cat

Ecomundis Editorial presenta, avui dimarts dia 5 a les 19h a El Corte Inglés de Portal de l’Àngel, la quarta publicació de la seva col·lecció de Guies Vinum Nature, dedicades als vins de producció ecològica, natural i biodinàmica.

Concretament en aquesta edició el seu autor i promotor Pablo Chamorro ens introduirà a moltes de les novetats que aquesta nova edició inclou:

-Un nou sistema de comunicar l’avaluació de la qualitat dels vins tastats a cegues, en lloc del sistema convencional de puntuació dels vins.

-El sistema que, segons l’autor, és més just amb la diversitat del consumidor i dels vins, els classifica en tres grups: pàmpol daurat, grana i verd.

-Informació sobre els Guardons VN “HOJA DORADA” i els Guardons VN “ACCIÓN SOSTENIBLE”, que es varen lliurar el passat mes de novembre en el marc de l’EcosostenibleWine.

-Nous apartats introductoris amb les col·laboracions de Juan Echanove, Cristina Alcalà, Ismael Prados, Joan Rubió, Alfredo Maestro, Xavi Nolla, Òscar Bosquet i Jordi Querol entre d’altres participacions.

Aquesta guia va dirigida a tot aquell que desitgi localitzar i degustar els vins ecològics de major qualitat i saber, d’una vegada per totes, cóm s’interpreten en un vi els conceptes ecològic, biodinàmic, natural o sostenible.

Amb capítols de clara vocació didàctica i amena, el lector trobarà el catàleg Vinum Nature, la major quantitat de referències ecològiques mai reunida al nostre país.

La guia, d’abast estatal, ha estat dissenyada amb una petjada de carboni molt reduïda i editada amb paper reciclat i impresa tintes vegetals. De disseny molt acurat i innovador quan a la disposició de les imatges de les ampolles de vi en prestatgeries, ens dóna una idea de les diferències que ja en l’aspecte aporta aquesta guia en comparació amb la resta de guies convencionals.

L’editorial farà diverses presentacions, entre las que destaquem la d’aquest mateix dimarts dia 5, a El Corte Inglés de Portal de l’Àngel de Barcelona a les 19h, amb la presència i degustació final de vins del celler Parés Baltà.

Altre presentació es farà a la Fira FENAVIN (Ciudad Real) el dia 7 de maig a les 10h.

D’altre banda cal destacar que Vinum Nature promou el coneixement però també el contacte d’aquesta categoria de vins amb el consumidor mitjançant altres esdeveniments. Així, el 20 de març i al magnífic espai-bar MonVíninic, Ecomundis desvetllarà també els detalls de la nova Fira VN-bcn, la Fira dels Vins ecològics, naturals i Biodinàmics de proximitat.

Show-room professional i mostra oberta al públic que se celebrarà per primera vegada a la Cúpula de les Arenas abans d’arribar l’estiu.

Nou comentari