VadeVi
La ingesta moderada de vi combat el deteriorament cognitiu en gent gran

La ingesta moderada de vi negre redueïx l’aparició de deterioració cognitiva en ancians i sembla retardar les alteracions cognitives associades a l’edat, segons la revisió mèdica publicada a Expert review of Neurotherapeutics.

Mercè Pallàs, en una sessió sobre les sirtuines -una família d’enzims- organitzada per la Societat Catalana de Farmacologia, ha assegurat que aquest fet seria propiciat per la molècula del resveratrol, present en la pell del raïm negre o les nous, i en productes derivats del raïm com el vi negre. Assegura que hi ha diversos treballs en animals d’experimentació que han demostrat que el resveratrol té “efectes beneficiosos” en múltiples malalties, incloent la diabetis tipus 2 i les complicacions, els trastorns mitocondriales, les malalties cardiovasculars, la inflamació, les malalties neurodegeneratives i el càncer.

Així mateix, la reducció d’un terç de la ingesta calòrica, l’anomenada restricció calòrica, pot augmentar la vida de les persones. La restricció calòrica, va dir Pallàs, “es tradueïx en individus més sans, enèrgics i d’aspecte més jove”.

Per a ella, l’envelliment de la població juntament amb els fenòmens migratoris són els fets sociològics més importants del segle XXI, i va considerar “primordial” desenvolupar el coneixement de la possible predisposició genètica i establir mètodes de diagnòstic precoç i tractaments eficaços per a les malalties relacionades amb l’envelliment.


El raïm negre té moltes propietats a la pell FOTO: DENIS BALIBOUSE /REUTERS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa