VadeVi
La jornada del Debatdevi conclou que cal més innovació en el món del vi

S’està fent una bona feina en recerca però en canvi falta molta innovació. Aquesta és una de les principals conclusions del Debatdevi d’aquest dimarts, un debat que ha aplegat un centenar de professionals del món vitivinícola. Això significa que malgrat es destinen molts recursos a la recerca, especialment en temes de qualitat, aquestes inversions tenen poca repercussió a nivell pràctic, amb pocs productes nous. Aquesta ha estat una de les conclusions del debat, però no l’única. Els assistents també han destacat la manca de recerca en acció comercial i econòmica.

És el cas de Montserrat Nadal, vice-degana de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili que ha manifestat la manca de recera en qüestions comercials o de Josep Ribas, gerent de la DO Penedès, que ha assegurat que “el sector vol resultats”. De fet, Ribas considera que “s’han d’aplicar les solucions que surten d’aquests grups d’investigació a problemes individuals i concrets”. En aquest sentit, el director general de l’Incavi, Oriol Guevara, ha apuntat a la manca de coordinació com una de les causes d’aquesta poca incidència real i ha assegurat que una de les apostes de futur de l’Incavi serà destinar recursos per coordinar aquestes investigacions. D’altra banda, Guevara ha demanat al sector “paciència” perquè els temes de recerca són lents i també “proactivitat” i que el sector s’impliqui en la recerca.

Santiago Mínguez, que ha actuat com a moderador del debat, ha demanat implicació econòmica al sector i ha interpel·lat a Joan Gil, gerent de la patronal Unió Vinícola del Penedès (UVIPE), com a un dels representants del sector presents al debat. Gil, al seu torn, ha replicat que les petites empreses no creuen en la investigació perqupe no els arriben els resultats”. Josep Ribas, de la DO PEnedès, ha afegit que el sector ja s’implica econòmicament mitjançant els impostos i que és l’administració qui ha de respondre.

Aquesta ha estat la tercera jornada que organitza l’Incavi entorn a un tema concret i, com ja és habitual, abans del debat hi ha hagut diferents ponències sobre la recerca en viticultura i enologia, entre elles la presentació per part de Carme Domingo dels grups de treball i recerca sorgits arran de l’últim Debatdevi.


Abans del debat pròpiament dit hi ha hagut diferents ponències sobre recerca en viticultura i enologia FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa