La memòria de la Vinya

P A N O P T I K O N, una plataforma experimental concebuda de forma independent, organitza una exposició

El Juliol del 2009 es va realitzar una intervenció en un espai vitícola entre el terme municipal de Vilafranca del Penedès i La Granada, el propietari del qual n’és Almirall-Llusià, artista i membre del grup Panoptikon. La temàtica girava entorn als Nous reptes museístics del segle XXI.

El proper dissabte 16 d’octubre d’aquest 2010 es presentarà la segona fase del projecte PANOPTIKON, a VINSEUM. Museu de les Cultures del Vi a Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès. Aquesta exposició constarà d’una intervenció a la sala de La Capella de Sant Pelegrí, a les vuit del vespre, i anirà acompanyada d’una taula rodona, organitzada pel mateix VINSEUM.

P A N O P T I K O N és una plataforma experimental concebuda de forma independent, creada per un grup de persones que procedeixen de diferents camps de la pedagogia, l’arquitectura i les arts plàstiques. El principal objectiu d’aquest projecte és contribuir en pro d’una proposta cultural renovada, basada en l’acció de proximitat a la ciutadania i que promou actuacions de diàleg multicultural i social.

En aquesta ocasió, a través de la intervenció realitzada in situ (1ª fase), PANOPTIKON es trasllada l’antiga planta del Museu del Vi de Vilafranca, i recupera la memòria de la vinya, és a dir, torna a l’eix central, des d’on neix la idea de construir un Museu del Vi i que actualment està en procés de consolidar-se com a “Museu de les Cultures del Vi”.

Mitjançant la seva narrativa contemporània, P A N O P T I K O N emprèn una acció directa, promovent l’obertura de pensament a la nostra societat respecte als nous reptes museístics del segle XXI. Així mateix genera la pregunta de com nosaltres, com a ciutadans de carrer, podem contribuir a dissenyar El Nou Museu del Segle XXI, “Un Museu per a tots”.

Nou comentari