El Juliol del 2009 es va realitzar una intervenció en un espai vitícola entre el terme municipal de Vilafranca del Penedès i La Granada, el propietari del qual n’és Almirall-Llusià, artista i membre del grup Panoptikon. La temàtica girava entorn als Nous reptes museístics del segle XXI.

El proper dissabte 16 d’octubre d’aquest 2010 es presentarà la segona fase del projecte PANOPTIKON, a VINSEUM. Museu de les Cultures del Vi a Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès. Aquesta exposició constarà d’una intervenció a la sala de La Capella de Sant Pelegrí, a les vuit del vespre, i anirà acompanyada d’una taula rodona, organitzada pel mateix VINSEUM.

P A N O P T I K O N és una plataforma experimental concebuda de forma independent, creada per un grup de persones que procedeixen de diferents camps de la pedagogia, l’arquitectura i les arts plàstiques. El principal objectiu d’aquest projecte és contribuir en pro d’una proposta cultural renovada, basada en l’acció de proximitat a la ciutadania i que promou actuacions de diàleg multicultural i social.

En aquesta ocasió, a través de la intervenció realitzada in situ (1ª fase), PANOPTIKON es trasllada l’antiga planta del Museu del Vi de Vilafranca, i recupera la memòria de la vinya, és a dir, torna a l’eix central, des d’on neix la idea de construir un Museu del Vi i que actualment està en procés de consolidar-se com a “Museu de les Cultures del Vi”.

Mitjançant la seva narrativa contemporània, P A N O P T I K O N emprèn una acció directa, promovent l’obertura de pensament a la nostra societat respecte als nous reptes museístics del segle XXI. Així mateix genera la pregunta de com nosaltres, com a ciutadans de carrer, podem contribuir a dissenyar El Nou Museu del Segle XXI, “Un Museu per a tots”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa