El Consell Regulador de la DO Terra Alta ha atorgat la qualificació d’Excel·lent a la collita 2009. Es tracta de la millor puntuació des que l’any 2004 es va implantar el nou sistema de qualificació de la DO. De fet, la qualificació d’excel·lent no s’aconseguia des del 2001.

“Les particulars condicions de l’anyada i un impecable estat fitosanitari de la verema fan possible l’assoliment de la màxima qualificació” han explicat fons del Consell Regulador de la DO, que asseguren que això “pronostica una llarga vida als vins del 2009”.

“La collita 2009 ha tingut dues particularitats importants des d’un punt de vista agronòmic: un règim tèrmic més elevat i un estrès hídric més acusat respecte la collita 2008 i la mitjana de la dècada. Però malgrat això, el desenvolupament vegetatiu de les vinyes va ser l’adequat i la verema va gaudir d’un estat fitosanitari impecable”, ha explicat la comissió rectora que ha estat unànime a l’hora de posar la puntuació més alta a la collita 2009.

El sistema de puntació
La DO Terra Alta va reformar el sistema de qualificació de la collita a l’any 2004. Aquest sistema es basa en la puntuació de les partides de vins sotmeses a qualificació durant el primer semestre de l’any posterior a la collita per part del Comitè de Tast. Des de l’any 2008, també es té en compte l’opinió dels responsables de producció dels cellers inscrits mitjançant una enquesta sobre les particularitats i puntuació dels vins de la collita. Per tant, la puntuació que serveix de base per atorgar la qualificació té en compte la puntuació atorgada pel Comitè, com la resultant de l’enquesta a cellers.

El fet que la qualificació de l’anyada sigui de molt bona o excel·lent significa que tenen major longevitat i caràcter i una composició més equilibrada, però des del Consell Regulador recorden que “tant les bones pràctiques vitícoles i enològiques com la garantia del Consell Regulador són suficients per preservar la qualitat dels vins DO Terra Alta en qualsevol collita”, més enllà de les qualficiacions obtingudes.


La garnatxa blanca és la varietat típica de la Terra Alta FOTO: DOTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa