VadeVi
La Mostra de Vins i Caves supera l’èxit de l’any passat

La 29a Mostra de Vins i Caves de Catalunya ha tancat portes amb un balanç que l’Incavi ha qualificat de “molt positiu”: 200.000 visitants i 130.000 degustacions servides. Això representa un augment, tant de les visites com de les degustacions servides, respecte l’edició de l’any passat en què hi van assistir unes 150.000 persones i es van servir unes 120.000 degustacions.

De fet, l’Incavi ha assegurat en un comunicat que es tracta d'”una de les més exitoses dels darrers anys, tant pel grau de satisfacció dels visitants com dels propis expositors”.

El director general de l’INCAVI, Oriol Guevara, considera que “vist l’ambient que hi ha hagut tots els dies i els primers resultats, es tracta d’una edició amb un èxit rotund” i afegeix que “cal treballar per millorar-la encara més”. De fet, Guevara assegura que ja s’està treballant en la propera edició, que serà la trentena.

Pel que fa al Celler de la Mostra, un espai on el visitant podia comprar vins i caves de tots els cellers presents que ha estat la principal novetat d’aquest any, encara no hi ha dades. Fonts de l’Incavi han assegurat que encara s’està fent el recompte de l’inventari per saber el nombre d’ampolles venudes.

Formació i divulgació
L’espai habilitat per l’Incavi per tal de celebrar cursos d’iniciació al tast, conferències i presentacions de vins també ha tingut bons resultats. Prop de 200 persones van assistir als dos tastos de celebració del desè aniversari de la DO Catalunya. Anton Castellà, secretari de la DO, en fa una valoració molt positiva perquè “els assistents eren aficionats al món del vi que volen ampliar el seu coneixement i és important per nosaltres donar a conèixer la DO i els nostres vins als consumidors finals”. La DO Terra Alta també va oferir un tast de vins sobre garnatxa blanca, la varietat autòctona més reconeguda d’aquesta DO. El seu secretari, Jaume Martí, va valorar molt positivament que se celebrin tastos especials dedicats a les DO en un espai com la Mostra i a Barcelona.


La Mostra de Vins i Caves de Catalunya del 2009 va reunir 200.000 persones FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa