VadeVi
La Nit de les Garnatxes blanques protagonitzarà la primera jornada de la Festa del Vi

La clara aposta de la DO Terra Alta per aquesta varietat de raïm i pels seus vins blancs es manifestarà la nit del divendres 29 d’octubre a la sala de premses del celler modernista de Gandesa. La iniciativa ha tingut una gran acollida dins la DOTA i comptarà amb una amplia representació dels vins elaborats amb Garnatxa blanca, amb la DO Empordà com a regió convidada

Aquest esdeveniment es celebrarà la primera nit de la XXIII edició del certamen (divendres 29 d’octubre) dins de la sala de premses del celler modernista de Gandesa, obra d’en Cèsar Martinell datada de 1919 i escollida, per votació popular, una de les 7 meravelles de Catalunya. L’activitat es desenvoluparà en una ambient nocturn. Per un preu de 15 Euros per persona, s’oferiran degustacions de vins varietals de Garnatxa blanca, acompanyats d’un assortiment de tapes selectes especialment preparades per cadascun dels diversos tipus de vins que es presentaran.

En total hi haurà representats 16 cellers elaboradors amb 27 vins emparats per la DO Terra Alta. La DO Empordà, com a convidada, comptarà amb una representació de 3 cellers i 4 referències.

La DO Terra Alta té en el seu patrimoni vitivinícola un 90% de la superfície catalana de Garnatxa blanca, un 75% de la de l’estat espanyol i pràcticament 1/3 de la superfície mundial. La cultura del vi blanc pròpia de la Terra Alta i el profund procés de refinament d’aquestes elaboracions durant els darrers 15 anys, estant donant com a resultat una amplia i variada oferta de vins elaborats a partir d’aquesta varietat. Uns vins refinats que no renuncien al marcat accent mediterrani que els caracteritzen.

Amb l’organització de la I Nit de les Garnatxes blanques l’organització de la Festa del Vi vol contribuir a foment de la Garnatxa blanca que s’està impulsant des del Consell Regulador en el marc d’un pla estratègic.

Per a més informació. www.festadelvi.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa