VadeVi
La Nit de les garnatxes blanques tornarà a la Terra Alta

La propera Festa del Vi de Gandesa se celebrarà del 28 d’octubre al 2 de novembre. Amb la finalitat d’aconseguir atreure cap a la zona de producció de la DO Terra Alta un públic cada cop més entusiasta i entès, l’organització seguirà apostant per la Mostra de Vins i la Nit de les Garnatxes blanques com a principals atractius del programa. També està confirmada la celebració de la 2a Jornada Professional com a punt de trobada entre els cellers participants i el canal de distribució.

Amb 24 edicions a l’esquena, la trajectòria d’aquest certamen i, en especial, el gran salt qualitatiu i d’afluència de públic experimentat en la passada edició, converteixen la Festa del Vi a Gandesa en l’aparador de referència a la DO Terra Alta i una de les grans cites de l’agenda vitivinícola a la regió i a Catalunya.

Durant les properes setmanes la Comissió Organitzadora anirà informant via www.festadevi.cat i la pàgina oficial al Facebook. Tanmateix, la bústia de correu electrònic info@festadelvi.cat està a la disposició de tota persona interessada en qualsevol informació.

La Festa del Vi té el seu origen en la proposta d’un dels socis de la Societat Unió Gandesana, qui somiava en un acte popular de reconeixement a la pagesia. Amb això, el dia 6 de novembre de 1987 va veure la llum a Gandesa la I Festa del Vi, amb el dinar popular de “la Clotxa” com a activitat destacada.

La bona acollida d’aquesta idea, l’esforç i col·laboració de gandesans i gandesanes, i -per sorpresa dels organitzadors- l’èxit de la primera edició va donar pas a l’establiment de lligams entre la Societat Unió Gandesana, l’Ajuntament de Gandesa i el Celler Cooperatiu Gandesa, i amb els anys a consolidar una Comissió Organitzadora de la Festa del Vi, participada per totes tres entitats i amb la col·laboració tècnica del Consell Regulador de la DO Terra Alta. L’esdeveniment també compta amb el recolzament de diverses entitats públiques i empreses privades, i en especial de molts dels productors que anualment participen en la Mostra de Vins del certamen.


Nit garnatxes blanques Foto: Jordi Alcover

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa