VadeVi
La OIV estudia un sistema de càlcul de les emissions de CO2 específic pels cellers

La Oficina Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) estudia harmonitzar el càlcul de les emissions de gasos d’efecte hivernacle del sector del vi per poder incloure aquesta informació en les etiquetes. Es tracta d’una iniciativa plantejada com a resposta a la crixent pressió dels consumidors per a saber fins a quin punt els productes que consumeixen són sostenibles.

Aquesta possiblitat s’ha plantejat durant el VII Fòrum Mundial del Vi que s’ha celebrat a Logronyo i l’objectiu d’aquesta iniciativa de al OIV és aconseguir un sistema comú que permeti a tots els cellers calcular les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle per tal de poder posar un distintiu a les ampolles. El cap de la Unitat d’Economia i Dret de la OIV, Ignacio Sánchez Recarte, ha explicat la necessitat d’aconseguir un sistema de càlcul específic pel sector del vi.

El cas del Xampany
La regió francesa de Champagne ha estat la primera regió que ha mostat la seva preocupació per l’emissió de gasos d’efecte hivernacle com a conseqüència de l’activitat vitivinícola i dels cellers, i el seu impacte en el medi ambient. En concret aquesta regió preten reduir les seves emissions de CO2 entre un 20 i un 30% en 10 anys, de manera que el seu vi sigui més sostenible.


La regió de Champagne vol reduir les seves emissions de CO2 entre un 20 i un 30% en 10 anys FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa