La pansa blanca, a fons

Gotims de pansa blanca a Alella. Foto: Joan Nebot

Alella Vinícola ha arribat a un acord amb el Doctor Xavier Saurina del Departament de Química Analítica de la Universitat de Barcelona per realitzar una sèrie d’estudis relacionats amb la varietat per excel.lència de la Denominació d’Origen Alella, la Pansa Blanca.

L’objectiu és carateritzar aromàticament aquesta varietat en funció dels diferents tipus d’elaboració que es realitzen al celler a partir de mètodes analítics i, a la vegada, es formarà un panell de catadors que determinaran a partir del tast la possible correlació que hi pot existir. Aquests estudis tindran continuïtat amb el temps per veure de quina manera hi influeix la meteorologia anual i quina relació hi pot haver amb els diferents tipus de sòls presents a les vinyes d’Alella Vinícola.

Segons Xavier Garcia, Director Tècnic d’Alella Vinícola: “actualment tenim una prioritat al nostre celler i és arribar a conèixer al màxim la base varietal dels nostres vins a partir de dades científiques objectives i fiables, això només ho podem aconseguir amb projectes d’investigació i col·laboració com aquest. Amb la informació obtinguda podrem veure on i com anar més enllà amb les tècniques de vinificació respecte la Pansa Blanca i possiblement innovar amb nous productes”.

Nou comentari