VadeVi
La patronal PIMECAVA s’adhereix al programa europeu Wine in Moderation

PIMECAVA -Associació Patronal de Pimes del Cava- s’ha adherit al programa Wine in Moderation. Es tracta d’una iniciativa europea que promou el consum responsable de vi i cava com una norma sociocultural amb l’objectiu de prevenir i reduir l’abús i els danys relacionats amb el consum d’alcohol.

Al mateix temps, el programa intenta preservar el lloc que el vi i el cava ocupen en el marc de l’economia i la cultura de la societat europea. La Presidenta de Pimecava, Mercè Rossell, i el Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente, van signar aquest conveni de col·laboració per a la promoció del consum responsable.

A través d’aquest conveni, totes les empreses que integren l’associació, això com la mateixa entitat, es comprometen a la difusió del principal missatge comú de moderació i a complir el codi d’Autoregulació del Vi en Matèria de Publicitat i Comunicacions Comercials de la Federació Espanyola del Vi.

Wine in Moderation el gestiona a l’Estat FIVIN, que ha creat una sèrie d’activitats educatives denominades “L’Art de Viure” dirigit tant a consumidors com a la pròpia indústria vinícola, on la màxima és transmetre a la societat la importància de la moderació i propiciar el canvi cultural, ja que el vi ha estat i és una part integrant de la vida i la cultura europea apreciat per milions de persones al món.

A banda del missatges de moderació, s’ha creat un Consell d’Informació del Vi, que vetllarà per les “bones pràctiques” a tota Europa i estimularà la investigació independent sobre els aspectes objecte del programa.

El Programa representa la contribució del sector del vi al Fòrum Alcohol i Societat de la Comissió Europea, com a part de l’Estratègia de la Unió Europea de suport als Estats membres. El Fòrum, on el sector del vi és un membre actiu, pretén coordinar la participació dels actors implicats per a poder compartir les activitats reeixides amb els socis de tota la UE.


Brindis amb cava. FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa