La poda en verd, harmonia de maig

Segura Viudas publica un nou lliurament del videoblog 'Diario de viña'

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kpADksPc3sI [/youtube]

L’empresa elaboradora de caves i vins Segura Viudas ha presentat un nou lliurament de ‘Diario de Viña’, el vídeoblog que apropa l’esdevenir de cada collita a l’Heretat d’aquesta empresa. El capítol que ara es publica està dedicat a les harmonies que han succeït a l’Heretat durant el mes de maig, amb l’objectiu de transmetre les relacions que regeixen el treball diari de la casa amb la història, la viticultura, la biodiversitat i la innovació.

Amb aquest objectiu, doncs, i amb el protagonisme que enguany hem donat al vi Creu de Lavit 2013, el capítol se centra en la importància dels treballs culturals del mes de maig. Més encara quan la precipitació acumulada s’apropa a la comptabilitzada per la collita 2012.

Així doncs, la poda en verd per eliminar els brots no planificats durant la poda d’hivern; el primer recompte de raïms i la primera estimació de collita; l’aclariment de brots per ajustar la producció dels ceps al vi al que anirà destinat el raïm; i l’esporga per, entre altres coses, mitigar la presència de la humitat als raïms, ocupen les jornades de viticultura d’aquest mes.

El capítol finalitza amb els raïms a punt de florir. El mes de juny serà clau i caldrà observar atentament la floració, la fecundació i el quallat del raïm.

Nou comentari