La primera vídeocarta de vins catalans ja és als restaurants

Cada vi referenciat inclou un vídeo visualitzable amb el telèfon mòbil a través d'un codi QR

A la Carta Tardor-Hivern, il·lustrada amb una foto de Maria Rosa Ferré, hi ha 15 referències de les diverses DO catalanes. Foto: Captura de pantalla

Des d’aquesta setmana, ja es pot trobar a prop d’un centenar de restaurants d’arreu de Catalunya i Andorra la nova Carta Tardor-Hivern 2012/2013 de VinsdeCatalunya.cat . Es tracta d’un projecte que, després de dos anys de vida, està plenament consolidat entre els restauradors de casa nostra com un instrument per promocionar el consum de vins i caves de cellers catalans.

Un vídeo per a cada vi

A més, la Carta de VinsdeCatalunya.cat s’ha convertit en la primera vídeocarta de vins catalans. I és que cada referència inclou un vídeo que us podreu descarregar amb el telèfon mòbil a través d’un codi QR on els responsables de cada celler expliquen les qualitats del vi. A més, la carta recull dades del vi o el cava, les seves varietats de raïm, la DO a què pertany, una fotografia, la nota de tast i consells de maridatge.

La carta de VinsdeCatalunya.cat es renova de forma trimestral per oferir als clients habituals del restaurant un incentiu extra per consumir vi. En la Carta Tardor-Hivern hi ha 15 referències (quatre de vi blanc, una de vi rosat, set de vi negre i tres de cava) de les diferents DO catalanes.

Tots els vins de la nova carta, així com els seus vídeos i la seva informació, es poden trobar a la botiga on-line de VinsdeCatalunya.cat .

Com es trien els vins?

VinsdeCatalunya.cat va celebrar al mes d’octubre un tast a cegues per triar les referències de la nova carta de vins i caves de tardor-hivern. Un total de 21 experts, entre enòlegs i sommeliers, van tastar prop d’una quarantena de referències de les diferents DO catalanes. El tast, que es va allargar durant més de tres hores, es va dividir en tres blocs: tast de vins blancs i rosats, tast de vins negres i tast de caves.

Els enòlegs i sommeliers van tastar cada referència, sense conèixer de quin producte es tractava, i seguidament van omplir una fitxa on puntuaven, entre altres aspectes, la netedat, la intensitat olfactiva o la persistència harmoniosa del gust.

Un cop puntuats els vins i caves, es va procedir a destapar les ampolles i tothom va poder veure de quines referències es tractava. Els vins i caves millor puntuats són els que apareixen a la carta.

Nou comentari