VadeVi
La Ruta del Vi del Priorat incorpora nous cellers i guanya visitants

La comarca del Priorat, que abarca les denominacions d’origent Montsant i Priorat, aposta per l’enoturisme i el públic respon. Aquest 2010 s’han incorporat quatre nous cellers a aquesta ruta impulsada pel Patronat de Turisme del Priorat. Els nous cellers de la ruta són Vinyes Domènech de Capçanes, Clos Dominic de Porrera, Ferrer-Bobet de Falset i Cellers de Sacala Dei d’Escaladei. Amb aquestes incorporacions la ruta ja compta amb 49 cellers dels quals 14 pertanyen a la DO Monsant i 35 a la DOQ Priorat.

D’altra banda, el nombre de visitants de la ruta no para d’augmentar, segons fonts del Patronat de Turisme del Priorat, malgrat que no tenen dades de totes les visites que s’han fet als cellers de la Ruta i que no tenen dades de les visites als cellers que no estan inclosos en la ruta. Tot i això, la tendència que s’observa en els últims anys és a l’alça. De 5.400 visites a 9 cellers l’any 2006 s’ha passat a les 15.800 a 16 cellers el 2009. El 2007 i 2008 van haver-hi 9.400 visites i 10.000 visites respectivament.

Segons el gerent del Pla de Foment Turisme del Consell Comarcal del Priorat, aquest augment s’explica pel fet que “el vi s’està convertint en un fenomen social, cultural i d’interacció entre amics i familiars” i a causa també de la campanya de comunicació i de publicitat que s’ha fet de les Rutes del Vi i al fet que els vins del Priorat “estan de moda”.


La Ruta del Vi del Priorat inclou 49 cellers que ofereixen visites a les instal·lacions i tastos dels seus vins FOTO: TURISME DEL PRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa