La Ruta del Xató, al mòbil

Els visitants poden localitzar els establiments adherits a la ruta més fàcilment mitjançant una aplicació per a smartphones

L’aplicació permet localitzar els establiments adherits a la Ruta del Xató. Foto: VADEVI.cat

La Ruta del Xató, la proposta de Turisme gastronòmic de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, continua treballant en la línia de la innovació i ha introduït el Layar, una aplicació de Realitat Augmentada per als mòbils intel.ligents (smartphones), que permet localitzar els establiments adherits a la ruta més fàcilment. Els clients hi poden accedir directament des de la plana www.rutadelxato.com .

Layar és una aplicació per a mòbils, de descàrrega gratuïta, que permet incrementar la informació que percebem del nostre entorn, mitjançant la càmera, el GPS i la brúixola del nostre telèfon. El GPS del telèfon i la brúixola ens ubiquen en l’espai i detecten els establiments que hi ha al nostre entorn. Mitjançant la càmera, a la pantalla del telèfon hi apareixen punts que corresponen a cada un dels establiments adherits a la ruta, que hi ha en la direcció a la qual estem enfocant. Com a usuaris, podem obtenir informació de cada un dels establiments que apareixen a la pantalla i podem discriminar aquells que no compleixen els requisits que considerem en cada ocasió. Això vol dir, per exemple, que podem triar la distància a la qual ens volem desplaçar, o si volem informació de restaurants, cellers i allotjaments. I, finalment podem obtenir informació sobre la ruta més apropiada per arribar a l’establiment que triem tant si fem el desplaçament a peu com si anem en cotxe o transport públic.

Els punts que apareixen a la pantalla coincideixen amb l’ubicació real dels establiments que busquem (no els veiem perquè estan massa lluny o perquè hi ha altres edificis que els tapen, però hi són i mitjançant la realitat augmentada els redescobrim). D’aquesta manera la informació del món real que envolta a l’usuari és interactiva i manipulable, ja que se superposa informació digital sobre l’entorn i els objectes que ens envolten aportant més informació sobre l’entorn.

Aquesta nova aplicació s’uneix a les que la Ruta del Xató ja ha anat introduint en les últimes edicions com facebook o twitter -aquesta última des d’aquesta temporada-, amb la intenció d’oferir al turista interessat en el territori i el xató el màxim nombre de punts de trobada possibles.

Per poder fer servir l’aplicació Layar és imprescindible tenir un telèfon mòbil amb sistema operatiu iPhone, Android o Symbian, que disposi de GPS i càmera, i tingui connexió a Internet. Un 33% dels usuaris de l’Estat espanyol i Gran Bretanya ja navega per Internet mitjançant el mòbil; a l’Estat francès el nombre d’usuaris és del 27%, i a Itàlia del 22%. En els pròxims anys, la tendència marca un increment notable de les connexions a internet mitjançant el mòbil i el 2013 aquest tipus de connexió pot superar les que es fan mitjançant l’ordinador.

Tota la informació sobre el Layar i l’aposta per la innovació que ha fet la Ruta del Xató per convertir-se en un referent turístic de l’Estat la podeu trobar a www.rutadelxato.com , www.facebook.com/larutadelxato i www.twitter.com/rutadelxato .

El territori del Xató, les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, concentra una de la major quantitat de cellers i caves, de Catalunya. Els cellers adherits són Mas Rodó, Oriol Rossell, Jané Ventura, Cellers Mil·liari i Avgustvs Fòrum.

Nou comentari