Amb l’objectiu d’estendre la promoció del cava fora de Catalunya i reforçar-ne la seva valoració i consum entre la societat madrilenya, la Setmana del Cava incorpora una nova activitat: l’AVE Cava! Es tracta d’un viatge en un tren d’alta velocitat que sortirà de Madrid el proper 2 d’octubre i portarà unes 400 persones fins a Barcelona, des d’on seran traslladades en autobús fins al País del Cava.

L’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, serà a l’emblemàtica estació madrilenya d’Atocha a primera hora del matí per donar el tret de sortida a l’AVE Cava! amb un brindis amb cava. El trajecte serà amenitzat amb actuacions de màgia, acompanyades amb cava i d’un esmorzar per als passatgers. A l’arribada a Barcelona, l’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, rebrà els passatgers a l’estació de Sants, també amb una copa de cava de benvinguda.

Un cop al Penedès, els passatgers visitaran diverses caves de la Confraria del Cava i assistiran a un dinar de germanor al restaurant Sol i Vi abans d’emprendre el viatge de tornada cap a Tarragona per tornar a pujar a l’AVE que els durà de nou a Madrid. L’activitat és gratuïta, però els participants podran fer una aportació solidària en benefici del a Asociación Punto Omega, entitat dedicada a la prestació de serveis per a grups desafavorits.

Goyanes, Tricicle i Alumà
I de Madrid és també la Reina del Cava d’aquest any. I és que aquest dimarts en la presentació pública de la XXIX Setamana del Cava, la Confraria del Cava ha anunciat que la model madrilenya Carla Goyanes serà coronada com a Reina del Cava. La coronació es farà el proper 9 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia després del pregó. Aquest any els pregoners seran el Tricicle i comptaran amb la participació de la companyia Clownik, que actuarà a sobre de la carrossa “Bombolles d’il·lusió” de la colla de carnaval de Lletger.

La Confraria del Cava, entitat organitzadora de la Setmana del Cava, també ha presentat aquest dimarts al vespre el cartell promocional d’aquesta edició, que ha estat creat pel pintor de l’esport, Jordi Alumà. El mateix artista va destapar el cartell que ha pintat per aquesta ocasió i que representa el Déu Baccus en el seu estil figurativista.

Com sempre, la presentació s’ha fet en un indret emblemàtic de la capital catalana, en aquest cas l’Hotel W Barcelona, més conegut com Hotel Vela, obra de l’arquitecte Ricard Bofill. Altres anys s’havia fet a l’Auditori de Caixa Catalunya de La Pedrera, la Torre Agbar o el Palau de la Música. La presentació ha estat dirigida pel periodista Xavier Grasset, que ja va ser pregoner de la Setmana del Cava el 2008, i presidit pel conseller d’Agricultura, Joaquim Llena. Llena ha destacat la feina de la Confraria del Cava en l’organització d’iniciatives originals per a la promoció del cava, i que s’han reflectit en els resultats de 2009, segons ha dit, “els segons millors de la història de l’exportació del cava”.

El president de la Confraria del Cava, Pere Bonet, ha explicat tots els detalls de la XXIX Setmana del Cava. També hi han asstit els presidents de l’Institut del Cava, i del Consell Regulador del Cava, Joan Amat i Gustau Garcia Guillamet, respectivament i el president dels Joves Confrares, Carles Jiménez.

Investidures
Altres actes destacats de la 29a edició de la Setmana del Cava són la cerimònia d’Investidura Tardoral de divendres 15 d’octubre, en què s’investirà el president del Cercle d’Economia i d’Abertis Infrastructuras, Salvador Alemany, com a Confrare d’Honor. Al seu costat, s’investiran també diverses personalitats com a Confrares de Mèrit, com el mateix autor del cartell Jordi Alumá. L’endemà dissabte tindrà lloc la cerimònia d’Investidura dels Joves Confrares que investiran nous Joves Confrares d’Honor, de Mèrit i de Número. Els nous Joves Confrares de Mèrit seran la cantautora Anna Roig, Jordi Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, el millor sommelier d’Espanya Carles Aymerich, i els periodistes de RAC1 Marta Caila i de COM Ràdio Albert Vico.

Cursa Solidària
El 17 d’octubre es farà la quarta edició de la Cursa Solidària País del Cava, una iniciativa que forma part de la Setmana del Cava i que anualment destina la seva recaptació a col·laborar amb la Marató de TV3. Aquest any la Marató està dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. L’organització espera arribar als
1.500 corredors i superar els 6.000 euros recaptats en l’anterior edició.


Les autoritats durant la presentació de la Setmana del Cava FOTO: CONFRARIA DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa