VadeVi
La sommelier del Guggenheim és la nova Nariz de Oro

Han arribat a la final però no han aconseguit guanyar. Els sommeliers catalans han fet un bon paper en el concurs Nariz de Oro però finalment qui s’ha endut la copa ha estat María José Vázquez, del restaurant Guggenheim de Bilbao. Vázquez, de 31 anys, és la tercera dona que aconsegueix el guardó després que els anys 2000 i 2003 guanyessin el premi Blanca María Saiz, de Santander, i Itxaso Arana, també del País Basc.

Els 24 catalans que van passar la semifinal de Barcelona el març passat no van fer un mal paper. De fet, dels sis finalistes que van participar a la gran final la meitat eren catalans: Sergio López del restaurant Las Delícias de Francia, del carrer Muntaner de Barcelona; Yolanda Villegas, de la Viblioteca Tast i Vins, del barri de Gràcia també a Barcelona; i Antonio Albiol, de la Vinoteca Divins.
[[frase]]
Aquest concurs valora la destresa dels sommeliers però sobretot l’olfacte. Per això la gran final consisteix en identificar cinc vins monovarietals de diferents parts del món en copes negres que no permeten veure’n el contingut. En aquesta edició, els vins de la final van ser un tempranillo de Riera del Duero, un zinfandel de Califòrnia, un sirà de Sud-Àfrica, un montepulciano d’Arbuzzo d’Itàlia i un malbec d’Argentina.

El millor cava, és català
Aprofitant l’esdeveniment i, sobretot, el fet de tenir 80 experts junts el mateix lloc tastant més d’un centenar de vins, els organitzadors de Nariz de Oro, elaboren una llista amb els millors vins de l’Estat espanyol. El cava Gramona III Lustres G. R. 2002, de Gramona, és l’únic vi català que s’ha endut un primer premi. En la categoria de blancs ha guanyat un Rueda, en rosats un Ribera de Gállego, en joves i semicriança un vi de la terra Terrerazo, Ribera del Duero s’ha endut el premi al millor criança i en la categoria de vins dolços ha guanyat un vi de Jérez.


Els 24 finalistes catalans que han participat a la final dels premis FOTO: NARIZ DE ORO


El tast es fa amb copes negres perquè els aspirants només es puguin guiar per l’olfacte FOTO: NARIZ DE ORO


María José Vázquez té 31 anys i és sommelier del restaurant del museu Guggenheim de Bilbao FOTO: NARIZ DE ORO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa