VadeVi
La superfície de vinya ecològica ha crescut un 35% a Catalunya des de gener

La superfície de cultiu de vinya ecològica ha pujat un 35% des de principis d’any a Catalunya, de manera que l’augment registrat fins a agost del 2009 supera el de tot l’any 2008, segons ha informat la Conselleria d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) en un comunicat.

Concretament, s’ha passat de 2.241 hectàrees al 31 de desembre del 2008 a tenir 3.031 hectàrees en agricultura ecològica dedicada a la vinya, segons les dades oficials del registre del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Aquest increment del 35% representa una pujada rècord al camp de l’agricultura ecològica.

En comparació a la superfície total dedicada al cultiu de la vinya a Catalunya, que és de 59.250 hectàrees, l’ecològica ja representa el 4,8%. Aquesta dada se suma a l’augment d’operadors inscrits al Consell durant tot l’any, passant de 1.251 productors, elaboradors, importadors i comercialitzadors el 2008 a 1.323 l’agost del 2009.

Tant el CCPAE com la Conselleria han considerat aquestes dades com “molt positives”, ja que suposen que la producció ecològica s’està consolidant com una opció creixent i dinàmica dins del mercat català i de tot l’Estat.


Albet i Noya és un dels cellers pioners en el cultiu ecològic de les vinyes FOTO: ALBET I NOYA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa