VadeVi
La taula de negociació del Conveni del Vi de Vilafranca està encallada

El conveni de vins del Penedès, un conveni laboral que afecta a tots els treballadors de la indústria vinícola del Penedès, va acabar la seva vigència el 31 de desembre del 2009. La taula de negociació que hauria d’estar discutint el contingut del nou conveni no només no ha començat a parlar del tema sinó que ni tant sols s’ha constituït. Els sindicats CCOO i UGT denuncien que és per culpa del Sindicat Independent de Treballadors de la Indústria Vitivinícola del Penedès (SITIV) i de la patronal Uvipe.

De fons, segons assegura el portaveu de CCOO Antonio Domínguez, hi ha una qüestió de majories. Segons Domínguez, el 23 d’abril -dia en què s’havia de constituïr la taula- CCOO i UGT van portar la certificació oficial del Departament de Treball que acredita que la representació dels treballadors de la indústria vinícola estava de la següent manera: Sitiv 44,44%, UGT 29,63% i CCOO 25,93%. “El problema és que entre la UGT i els nostres sumem majoria i Sitiv diu que no hi està d’acord, però en canvi no aporten cap documentació sinó que els únics que portem una acreditació oficial som nosaltres”, explica Domínguez i afegeix: “Nosaltres mai no vam qüestionar la majoria de Sitiv mentre la van tenir”.

De fet, aquesta és la primera vegada que durant les negociació del conveni -que de moment no ha començat perquè no s’ha pogut ni constituir la taula- Sitiv no té la majoria i, segons les dades de representació sindical aportades per UGT i CCOO a partir de la certificació oficial del Departament de Treball, la taula de negociació hauria de repartir-se de la següent manera: set delegats per Sitiv, quatre per UGT i quatre per CCOO.

“No volem cedir perquè ells no tenen la majoria i, sobretot, perquè aquest any moltes empreses estan aprofitant la crisi per fer retallades que han costat molt d’aconseguir”, explica Domínguez. Segons el portaveu de CCOO, aquesta devallada de representació de Sitiv ve donada perquè en les últimes eleccions sindicals a Bodegues Miguel Torres Sitiv va perdre terreny en favor de CCOO i UGT.

En els propers dies UGT i CCOO presentaran una demanda per tal que un jutge determini qui té la raó i es pugui constituir la taula de negociacions i, així, poder començar a negociar el conveni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa