VadeVi
La Taula Interprofessional del Cava i el Vi Blanc preveu una verema de qualitat

La Taula Interprofessional del Cava i el Vi Blanc preveu aquest any una verema de qualitat, molt bona i sensiblement inferior al 2008, segons ha informat l’organisme en un comunicat que recull EuropaPress. De fet, es va qualificar d'”excel·lent” pel bon desenvolupament vegetatiu; la cuidada sanitat; el lent procés de maduració dut amb importants diferències de temperatura entre el dia i la nit que va propiciat la formació d’aromes; l’equilibri en el contingut d’àcids i la graduació alcohòlica.

Representants de la taula s’han reunit per parlar sobre la qualitat esperada per a la verema d’aquest any, tot i que també han abordat altres temes com les previsions de compra de raïm per part de les grans empreses elaboradores de cava, que mantindran les mateixes que a la campanya del 2008.

El sector també preveu que la verema d’aquest any s’avanci uns dies respecte a l’anterior. L’organisme està format per empreses elaboradores de Cava i de Vi –Freixenet, Codorníu, Jaume Serra i Marqués de Monistrol i Miguel Torres–; empreses elaboradores de vi base –Vins Berger i Celler Pinyol–, i per la Federació de Cooperatives Agràries així com de les Associacions Agràries Unió de Pagesos, JARC, Associació de Viticultors, Institut Agrícola San Isidre i Asaja.


Una de les decisions claus per elaborar vi és fer la verema al moment adequat FOTO: AVUI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa