La DO Terra Alta ha signat la Declaració “El Vi, Nutrició i Salut”, que la Fundació per la investigació del vi i la nutrició (FIVIN) està fent extensiva a tota Catalunya i l’Estat espanyol. Coincidint amb la celebració de la XXII Festa del Vi de Gandesa, el president de la DO Terra Alta Jaume Descarrega, el del Consell Comarcal, Àngel Ferràs, l’alcalde de Gandesa Miquel J. Aubà i el secretari general de FIVIN, Domingo Valiente, han signat la declaració.

El document recull que “el vi és un aliment que forma part de la cultura tradicional dels països mediterranis”, que el paisatge rural i humà configurat per la vinya és un “patrimoni a conservar i gaudir” i que “nombrosos estudis científics mostren que el consum moderat de vi té efectes beneficiosos en la salut”.

L’objectiu de FIVIN, que du a terme la signatura de la declaració dins el Programa Europeu “Wine In Moderation”, és explicitar públicament que el sector vitivinícola forma part de la cultura i tradició catalanes i incrementar la responsabilitat en el consum de vi. La finalitat última és fomentar unes pautes correctes de consum moderat i conscienciar a la població de la importància de l’alimentació sana i equilibrada. Exemple d’això és “la Dieta Mediterrània que inclou una o dues copes de vi, fins a tres en els homes, sempre acompanyant els menjars”.

L’acte, dur a terme a la seu del Consell Regulador, ha estat president pel director de l’Incavi, Oriol Guevara.


El consum moderat de vi és beneficiós FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa