VadeVi
La Terra Alta presenta les novetats de la temporada en la tercera edició de la fira de la DO

Una de les regions vitivinícoles més importants de Catalunya obre les seves portes el proper cap de setmana amb la voluntat de donar-se a conèixer a tots els amants del bon vi. La Denominació d’Origen Terra Alta organitza des de fa tres anys un cap de setmana ple d’activitats adreçades tant als professionals i experts del sector com al públic en general.

L’experiència eno-gastronòmica de la fira és la proposta de sopar de ‘Meridatges insòlits’ de dissabte a la nit. Al restaurant Miravall de Batea, el sommelier del consell regulador de la DO, Sergi Montalà, presentarà cins vins amb cinc plats que apel·len directament als cinc sentits. En aquest acte hi pot assistir tothom qui ho vulgui sempre que reservi la seva plaça abans del 15 d’abril al Consell Regulador. El cost és de 30 euros.
[[frase]]
L’activitat d’accés gratuït i, previsiblement la que tindrà més concurrència, és la Mostra de Vins de la DO Terra Alta. A partir de les 11 del matí de diumenge i fins a les nou del vespre, amb un descans per dinar, estarà obert el Pavelló Esportiu de Batea per acollir tots els amants del vi que vulguin conèixer i degustar les novetats de la Terra Alta de la temporada 2008-09.

Al mateix pavelló es duran a terme dues demostracions gastronòmiques i dues degustacions de vi comentades. Al matí, el cuiner Isma Prados farà una demostració gastronòmica, i el sommelier Jaume Pujol conduirà la degustació comentada de vins ecològics de la DO. A la tarda, la desgustació de vins girarà entorn a la garnatza blanca, varietat pròpia de la Terra Alta, i serà dirigida pel secretari del Consell Regulador i enòleg, Jaume Martí. El cuines Francesc López farà la segona demostració gastronòmica de la jornada.

Les dues degustacions comentades estan pensades per a acollir fins a 100 persones que, assegudes en diverses taules, podran degustar els vins proposats alhora que ho faci l’expert que els comentarà. Les degustacions són gratuïtes, però el Consell Regulador recomana reservar la plaça abans que comenci la fira.

Jornada per a experts
La tercera edició de la Fira de la DO Terra Alta canvia una mica el format respecte les dues edicions anteriors. Enlloc de celebrar-se diumenge i dilluns se celebrarà el dissabte i el diumenge: “Enlloc d’adreçar-nos als restauradors de les Terres de l’Ebre ens adreçarem als viticultors i enòlegs”, explica Raquel, responsable de la fira. Si fins ara es dedicava el dilluns a presentar els vins de la Terra Alta entre els restauradors, aquest any es dedicarà el dissabte als viticultors i enòlegs, en la 1a Jornada tècnica Vitivinícola. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar els coneixements científics, tecnològics i de gestió empresarial a l’abast dels cellers i viticultors. Es tractaran temes com la mecanització de la verema, l’aprofitament del terrer i la diversificació de l’activitat vitivinícola a través del turisme del vi.


La Fira de la DO Terra Alta arriba aquest any a la tercera edició FOTO: CRDOTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa