VadeVi
La Terra Alta qualifica la collita del 2008 de “bona” i de “molt bona” en el cas dels blancs

El Consell Regulador ha atorgat la qualitat de “bona” a l’anyada 2008 amb l’excepció del tipus “vi blanc” a qui s’ha atorgat la qualitat de molt bona.

Aquesta és la primera vegada en els 27 anys de la denominació d’origen, que es dóna una qualitat diferent en funció dels tipus de vins.
Han estat les característiques climatològiques de l’anyada 2008 les que van fer que les característiques del raïm fóssin tant diferents segons la varietat. Segons informa el consell regulador el clima del 2008 “va propiciar l’adequada maduració de les varietats primerenques o mitjanes, que aconseguiren un equilibri òptim en la seva composició”, entre elles la garnatxa blanca.

En la història de la denominació, el Consell Regulador ha qualificat la collita de “molt bona” 13 anyades, de “bona” 10 anyades i d'”excel·lent” només quatre vegades, l’última l’any 2001. Tot i això, el Comitè de Tast del Consell Regulador assegura que “cada cop es fa més evident el refinament existent en l’elaboració dels vins blancs per part dels cellers inscrits”, cosa que permet afirmar que “es pot preservar la qualitat de tots els productes amb independència del factor anyada”.

Malgrat tot, reconeixen que les collites qualificades com a “molt bones” i “excel·lents”, donen productes amb major expressió del terrer i amb més capacitat de conservació.


Unes vinyes cultivades en sòl en panal a la Terra Alta FOTO: CRDOTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa