VadeVi
La UdG entregarà els primers títols d’enoturisme de Catalunya

La Universitat de Girona posa en marxa un projecte pioner a Catalunya, un ensenyament universitari especialitzat en enoturisme. “Existeixen congressos professionals i jornades tècniques però no hi ha un enfoc acadèmic, una formació universitària estandaritzada”, explica el director del curs Jordi Torras, especialista en Innovació i Treball en Equip i en Direcció i Gestió d’Empreses Vitivinícoles. Tot i aquesta vessant més acadèmica i formal que té l’oferta de la UdG, el Curs d’Especialització en Direcció i Gestió del Turisme del Vi es dirigeix a professionals del sector del vi o del sector turístic.

El curs recull l’experiència d’una primera edició el novembre de 2008 però incorpora algunes modificacions. La més important és que a partir d’ara es farà de manera semipresencial. De fet, excepte dues classes de tast i dues sortides enoturístiques, la resta del curs es farà on-line. “L’avantatge de fer-lo on-line és que el podrà fer gent de diferents llocs i denominacions d’orígen, no només de Girona o la DO Empordà”, explica Torras.
[[frase]]
L’objectiu del curs és donar als alumnes els coneixements i eines necessàries per crear noves ofertes enoturístiques o per potenciar les ja existents. De fet, la primera edició del curs, va servir per a posar en marxa i potenciar alguns projectes enoturístics a prop de Girona com els sopars-maridatge que organitzen periòdicament els germans Jordà al seu restaurant Empòrium, de Castelló d’Empúries. Màrius i Joan Jordà han obtingut aquest any el segon premi Cartaví en la categoria de restaurants de més de 45 euros.

El Curs d’Especialització en Direcció i Gestió del Turisme del Vi de la UdG, s’organitza en sis mòduls: el vi, el turisme del vi, el màrqueting, les destinacions enoturístiques i estudi de casos. Els professors són el mateix Jordi Torras i Emma Casademunt, professora de Màrqueting Turístic a la UdG, i Ignasi Martín, sommelier i diplomat en Turisme.

Les dues sessions de tast es faran a l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona gràcies a un conveni amb la Universitat. També col·labora en el curs, el Consell Regulador de la DO Empordà que a part de fer-ne promoció aporta els vins per als tastos i el Centre de Recerca i Innovació de les Indústries Turístiques de la UdG.

El curs, que té una durada de 38 hores -30 teòriques i 8 pràctiques-, començarà el 2 de febrer amb una sessió inaugural virtual. Té un cost de 380 euros i es pot fer la matrícula fins a 15 dies abans de l’inici del curs.


Màrius i Joan Jordà, del restaurant Empòrium, van ser dos dels alumnes del curs presencial del 2008 FOTO: UdG

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa