VadeVi
La UE debat una etiqueta obligatòria de les calories en begudes alcohòliques

La Presidència sueca de torn de la Unió Europea pressiona per a tractar d’imposar una indicació de les calories en les etiquetes de les begudes alcohòliques, encara que la idea està en suspens, ja que entre els països no hi ha opinions suficients ni a favor ni en contra. Aquesta opció suposaria que, per exemple, una ampolla de vi adjuntés un esment sobre el seu contingut en calories.

La proposta s’ha debatut en un debat general entre els països de la UE sobre les propostes per a regular la informació que han de dur els aliments en el seu etiquetatge. En principi, la Comissió Europea va eximir les begudes alcohòliques de l’obligatorietat d’adjuntar esments sobre les calories, una mesura que va proposar per a la resta dels aliments; Brussel·les va suggerir que aquesta excepció es mantingui per cinc anys.

En l’actualitat, els fabricants de begudes alcohòliques tenen prohibit etiquetar els components nutricionals, com les calories o els hidrats de carboni. Però Suècia, que exerceix la Presidència rotatòria semestral de la UE i és que coneguda per les seves polítiques per a gravar l’alcohol, va plantejar la idea d’imposar l’esment obligatori de les calories en vins, cerveses o espirituoses.

No obstant això, en els grups tècnics de la UE “no hi ha hagut una majoria suficient d’opinions a favor ni en contra”; l’Estat espanyol està entre els que no estan d’acord amb la idea, segons diverses fonts.

La possibilitat de l’etiquetatge obligatori de les calories ha suscitat el rebuig del sector del vi, que la considera “absurda”, segons fonts del comitè europeu de les organitzacions agràries i cooperatives -Copa-Cogeca- i de les empreses europees vitivinícoles (CEEV). Aquestes organitzacions argumenten que el vi ja està regulat per l’organització del mercat específica de la UE, segons la qual és obligatori esmentar en les ampolles el seu contingut en alcohol i en sucres -en diversos tipus- pel que creuen “el consumidor ja està informat sobre el seu contingut energètic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa