VadeVi
La Unió Europea permet a onze països afegir més sucre al vi

[fitxatecnica].[/fitxatecnica]Unió de Pagesos critica que la Unió Europea permeti que onze països europeus puguin afegir més sucre als seus vins ja que aquesta pràctica, la xaptalització, perjudica els vins que es produeixen als països mediterranis, entre ells l’Estat espanyol. Bèlgica, Polònia, Holanda, Alemanya, Àustria, Dinamarca, Regne Unit, la República Txeca, Hongria, Eslovènia i Eslovàquia es beneficiaran d’aquesta mesura, segons la decisió acordada pel Comité de Gestió de la Unió Europea, format per experts dels 27 països, en funció de les fortes pluges i la falta de sol.

El Comitè de Gestió de la Unió Europea ha acceptat la petició d’aquests 11 països d’aplicar una derogació a la regulació del mercat vitivinicola pel que fa als límits d’enriquiment de vi amb sucre amb l’objectiu de reforçar la seva graduació alcohòlica. En aquest sentit, Unió de Pagesos considera que la Unió Europea podia haver permès l’enriquiment amb most en lloc d’optar pel sucre.

La xaptalització és una pràctica que s’utilitza davant la falta de sol i calor, ja que aquests factors no permeten madurar adequadament el raïm i aquest resulta pobre en glucosa. En aquests casos, se li afegeix most o sucre per tal d’aconseguir una major graduació durant el procés de fermentació. És una pràctica molt comuna en els països del nord d’Europa però prohibida a la resta excepte en casos molt concrets autoritzats.

El fet de permetre afegir més sucre als vins que produeixen aquests països perjudica clarament els vins dels països mediterranis, ja que en molts casos s’utilitza de manera abusiva. A més, també ha possibilitat, en algunes ocasions, l’adulteració dels vins de pitjor qualitat o pràctiques de competència econòmica i comercial deslleials entre les diferents regions productores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa