La Universitat Ramon Llull fa una jornada sobre el vi català

La jornada Catalunya País de Vins de la Universitat d'Estiu de la Ramon Llull ha inclòs tres taules rodones sobre el passat i futur del vi, la salut i l'enoturisme que han comptat amb la presència d'una quinzena de professionals del sector

La Universitat d’Estiu Ramon Llull ha contruibuït a difondre la cultura vitivinícola de Catalunya entre els seus estudiants amb una jornada dedicada al món del vi aquesta setmana passada. Es tracta d’una oferta formativa complementària a l’oferta universitària de la resta del curs i oberta a tots els públics que ofereix activitats, seminaris i tallers sobre diferents temàtiques.

Una de les jornades incloses en la programació de la Universitat d’Estiu ha estat ‘Catalunya, País de Vins’ que ha comptat amb la participació de diferents professionals del sector, des de sommeliers, enòlegs, cuiners, hotelers, sociòlegs, escriptors i també el director general de l’Incavi, Oriol Guevara.

Durant la jornada s’han fet tres taules rodones. La primera sobre el passat i el futur del vi a Catalunya, una altra sobre el vi i la salut i la tercera sobre el vi i el turisme. La jornada ha conclòs amb una conferència de Luis Tolosa, sociòleg i escriptor de llibres sobres vi i cuina.

Durant la taula rodona sobre El vi i la salut, el secretari general de FIVIN Domingo Valiente va presentar el programa europeu “Wine in Moderation” per promoure la responsabilitat en el consum de vi i educar al públic en general sobre els riscos socials i de salut d’un consum excessiu.

Els participants a la jornada van participar també en una visita guiada i tast de vins a les Caves Jaume Serra del grup J. García Carrión de Vilanova i la Geltrú.


La taula rodona sobre ‘El vi i la Salut’ dins de la jornada ‘Catalunya, País de Vins’ FOTO: FIVIN

Nou comentari