VadeVi
La verema de la DO Conca de Barberà, de les poques que no preveu una reducció en quilos

Tots els cellers de la Denominació d’Origen Conca de Barberà ja han començat la verema amb les varietats primerenques: com el chardonnay. També s’ha entrat certa quantitat d’ull de llebre, garnatxa blanca i ja es començarà amb el macabeu. Així es pot dir que la verema 2016 ha començat oficialment a la Conca de Barberà.

Un estiu sec, amb altes temperatures i amb poques pluges ha condicionat la producció i a diferència de la majoria de denominacions d’origen, no es preveu una reducció pel que fa a la quantitat, i sembla que es colliran els mateixos quilos que l’any passat.

La qualitat tampoc es veurà afectada, tot i que també hi ha hagut alguna zona afectada per les pedregades: Sarral, Solivella, Blancafort i part de l’Espluga de Francolí es van veure afectades per les gelades, la pedra i la pluja del juliol.

Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i amb un bon procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent serà de qualitat.

Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2016. Es preveu que s’allargui fins a mitjans d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa