VadeVi
La verema de la DO Conca de Barberà, de les poques que no preveu una reducció en quilos
  • CA

Tots els cellers de la Denominació d’Origen Conca de Barberà ja han començat la verema amb les varietats primerenques: com el chardonnay. També s’ha entrat certa quantitat d’ull de llebre, garnatxa blanca i ja es començarà amb el macabeu. Així es pot dir que la verema 2016 ha començat oficialment a la Conca de Barberà.

Un estiu sec, amb altes temperatures i amb poques pluges ha condicionat la producció i a diferència de la majoria de denominacions d’origen, no es preveu una reducció pel que fa a la quantitat, i sembla que es colliran els mateixos quilos que l’any passat.

La qualitat tampoc es veurà afectada, tot i que també hi ha hagut alguna zona afectada per les pedregades: Sarral, Solivella, Blancafort i part de l’Espluga de Francolí es van veure afectades per les gelades, la pedra i la pluja del juliol.

Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i amb un bon procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent serà de qualitat.

Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2016. Es preveu que s’allargui fins a mitjans d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa