VadeVi
La verema del cava acaba recollint 260 milions de quilos de raïm, un 5% menys que el 2008
  • CA

La verema del cava permetrà recol·lectar aquest any al voltant de 260 milions de quilos de raïm, un 5 per cent menys que l’any anterior, dels quals 165 milions obtindran la qualificació de vi base cava, segons que ha informat el Consell Regulador del Cava.

La verema del cava, que finalitza aquesta setmana, es caracteritza per l'”excel·lent” estat sanitari del raïm i l’equilibri qualitatiu dels seus mosts, que “presagien un vi base immillorable per a l’elaboració del cava”.
[[frase]]
Les abundants pluges de l’inici de la primavera han propiciat que els raïms hagin assolit una mida i un pes que “han compensat” el descens de la producció, ha assenyalat el president del Consell Regulador, Gustavo García Guillamet. A més, les altes temperatures de juliol i agost han actuat com un accelerador en la formació de sucres.

Aquest any, la verema va començar més aviat del que és habitual, a principis d’agost, amb la recollida de la varietat chardonnay i pinot noir, i posteriorment s’han recol·lectat altres varietats com la macabeu, la xarel·lo i la parellada.

Amb motiu de la verema, el Consell Regulador del Cava, que té inscrites 32.516 hectàrees de vinya en producció, organitzarà dissabte que ve, dia 10, la setena edició de la festa de la Verema del Cava a la plaça Major de Madrid.


El raïm té un excel·lent estat fitosanitari FOTO: ROBERT RAMOS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa