VadeVi
La Vinoteca de la DO Terra Alta compleix 2 anys amb bones perspectives de creixement

La possibilitat d’adquirir vins i olis a preu de celler és un dels principals atractius de la botiga i una de les causes de l’èxit que ha tingut. Així ho ha explicat Jaume Martí, secretari del Consell Regulador de la DO Terra Alta, en una entrevista concedida a VADEVI.cat en motiu dels dos anys de funcionament de la botiga.
[[frase]]
Situada a la planta baixa de l’edifici del Consell Regulador, la botiga es va obrir ara fa dos anys perseguint l’objectiu de facilitar l’elecció als clients, promoure la venda dels vins de la DO i, sobretot, fer pedagogia. “La valoració és molt positiva perquè hem cobert un espai, hem creat un lloc on trobar tots els vins de la DO Terra Alta a preu de celler”, explica Jaume Martí, secretari de la DO. Tot i que, assegura, hi ha molta gent que segueix comprant els vins directament al celler, constata que cada any La Vinoteca va a més. “Ja hem constatat un increment de vendes per aquest 2009 respecte l’any passat”, afirma Martí, malgrat la crisi econòmica. La raó, podria ser que aquest any 2009 és el primer en què ja està en ple funcionament el Centre d’Interpretació del vi i l’oli -dins del qual s’englova la Vinoteca-.

La Vinoteca va obrir les portes el 17 de juliol de 2007 i en aquests dos anys de vida s’han venut gairebé 8.000 ampolles, una xifra que no està malament tenint en compte que aquesta no és la principal feina del Consell Regulador. Els visitants hi poden trobar una selecció de 102 vins de 28 cellers dels 34 que hi ha inscrits a la DO. Els vins més venuts han estat Antic Castell, de la Cooperativa de Gandesa i Llàgrimes de Tardor, pels blancs de menys de sis euros i més de sis euros respectivament; i el Gardell Negre i el Llàgrimes de Tardor Negre pels negres.

L’oferta de la Vinoteca es completa amb tot un assortit de complements i accessoris d’entre els quals destaquen les copes i decantadors de la firma Riedel i també davantals, samarretes, etc. L’oferta es completa també amb una selecció d’olis de la Denominació d’Origen Protegida Terra Alta.


La Vinoteca es va obrir el 17 de juliol de 2007 FOTO: DO TERRA ALTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa