VadeVi
La Vinya dels Artistes estrena l’espectacle gastronòmic Vi Sonor

La Vinya dels Artistes va començar com un pensament de Josep Guinovart. L’artista va imaginar un espai obert on diferents creadors marquessin el territori amb el seu propi llenguatge. Es dibuixava una sala d’exposicions a l’aire lliure que fusionés la terra, l’art i el vi. La relació entre el jove celler Mas Blanch i Jové i el desaparegut Josep Guinovart va donar peu a un projecte que ara és una realitat i que estrena el segon any de vida amb Carles Santos, creador artístic i Premi Nacional de Música, “qui demostrant que la imaginació humana no té límits”, escriuen des del celler.

L’autor català ha creat l’espectacle Vi Sonor, “una experiència única, un viatge personal a través de la història de la música i de la gastronomia”, és llegeix en el díptic de presentació d’una iniciativa que s’estrenarà el dissabte 2 de juliol, a les instal·lacions de l’elaborador, situades a la Pobla de Cérvoles, a partir de dos quarts de nou del vespre.

Guinovart, pintor català de reconeixement internacional, va ser un amant de l’art i del vi. Era una persona molt lligada a la natura. El celler Mas Blacnh es va enamorar de la seva obra i ell va respondre i es va comptar amb la seva ajuda per al disseny del celler i un mural homenatge al món del vi, destinat a presidir la sala de tasts. De 10,5 metres de llargada, va ser la seva última gran obra.

El projecte La Vinya dels Artistes es va posar en marxa amb la inauguració de l’escultura L’Orgue del Camp, feta a partir de la maqueta de Guinovart.La peça dibuixa un espai obert al vent perquè aquest hi parli a través de l’instrument i esdevingui un lloc lliure perquè altres artistes hi puguin crear el seu homenatge al món de la terra, de la vinya i del vi.

El celler amb DO Costers de Segre col·labora amb galeries d’art i exposicions, i ha publicat un catàleg commemoratiu del celler dedicat a Guinovart, com a homenatge a l’Any 0 de La Vinya dels Artistes.

L’art forma part de la filosofia de Mas Blanch i Jové perquè aquesta empresa familiar vol fer de cada ampolla de vi “una petita obra d’art per ser gaudida”. Així, en pocs anys, els vins d’aquest celler ja han obtingut tota mena de reconeixements i les millors puntuacions per part de crítics i publicacions especialitzades, fet que els ha obert portes a nous mercats.


Josep Guinovart pintant un mural al celler Mas Blanch FOTO: CELLER MAS BLANCH

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa