VadeVi
La vinya i els fruiters perden part de la seva producció per culpa de les pluges

L’Associació Agrària de Joves Pagesos (Asaja) ha alertat que les tempestes estivals de pluja i calamarsa han ocasionat “quantioses pèrdues” en les collites, que en alguns casos superen el 80%.

En un comunicat, l’organització de pagesos assenyala que la vinya i els fruiters han estat les produccions més afectades per les inclemències meteorològiques. L’oliverar, les hortalisses i l’ametller, també han sortit molt damnificades.

Davant d’aquesta situació, Asaja reclama la “màxima celeritat” a l’hora de fer els peritatges dels riscos coberts per l’assegurança agrari, amb indemnitzacions “justes”.

Alhora, ha fet una crida a totes les administracions perquè demostrin “sensibilitat” amb els pagesos afectats per sinistres no indemnitzables per l’assegurança i ha demandat que s’arbitrin les ajudes oportunes per pal·liar les pèrdues “catastròfiques” de molts productors.

De la mateixa manera, Asaja insta optimitzar les actuacions en matèria de política hidràulica, tant pel que fa a neteja i conservació de cursos, com l’impuls de nous embassaments, amb la finalitat d’aconseguir un aprofitament de l’aigua i al mateix temps evitar desbordaments i inundacions com les que s’han registrat en diferents parts de la geografia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa