VadeVi
La XXX Mostra de Vins i Caves vol potenciar la marca col·lectiva de Catalunya

La tant anunciada i temuda pluja finalment no ha caigut aquest dijous a la tarda al Port de Barcelona i ha permès fer la inauguració oficial de la mostra tal i com estava previst. Les autoritats han pogut fer un tomb pel moll de la Fusta de Barcelona i visitar els diferents estands dels cellers catalans que aquests dies presenten els seus vins i caves als ciutadans de Barcelona i també al públic estranger.

Tal i com ha remarcat el director de l’Incavi Oriol Guevara, la Mostra de Vins i Caves de Catalunya té “un públic fidel”, al voltant d’unes 200.000 persones en quatre dies: “Tenim un públic fidel, de Barcelona i de tot el món, per això cada vegada hem de ser més cellers, per mostrar els vins que fem a Catalunya, un producte molt divers i digne d’ensenyar”, considera Guevara. Pel director de l’Incavi, el repte no només és aconseguir que cada vegada siguin més els cellers que participen a la mostra, sinó crear i potenciar una marca col·lectiva. Guevara assegura que es tracta d’una “assignatura pendent” i que “aquesta marca col·lectiva que és Catalunya ens ha d’ajudar a sortir de les crisis individuals”.

D’altra banda, tant el director de l’Incavi com el secretari general del Departament d’Agricultura (DAR) Xavier Castella, s’han felicitat pel fet que hagi augmentat fins a 32 el nombre de cellers a la mostra, un 20% més que en l’anterior edició. Castella ha volgut remarcar la importància que aquest any s’hagin incorporat a la mostra “els tres grans”, és a dir, Torres, Freixenet i Codorniu. Castella considera que amb el canvi de dècada -aquesta és ja la 30a edició de la mostra-, arriba una nova etapa de maduresa de la mostra. Alhora ha recordat que encara hi ha molta feina per fer en la promoció dels vins catalans: “Catalunya és un país de grans vins però no podem badar, hem de seguir lluitant per tenir presència a tots els restaurants, hipermercats, supermercats i a totes les cases de Catalunya”.

Tant Oriol Guevara com Xavier Castella han volgut felicitar el Consell Regulador de la DO Penedès pels seus 50 anys. I és que la DO Penedès va ser una de les pioneres de l’Estat espanyol. Actualment té quasi 4.000 viticultors i 161 cellers. En la campanya 2008-2009 es van conrear un total de 25.600 hectàrees de vinya, de les quals més de 20.000 són de raïm blanc.


La Mostra de Vins i Caves de Catalunya del 2009 va reunir 200.000 persones FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa