VadeVi
Les cooperatives agràries col·laboraran amb el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) han signat l’acord pel qual ambdues institucions col·laboraran en activitats relacionades amb la recerca i la transferència de coneixement en l’àmbit agroalimentari.

El president de la FCAC, Josep Pere Colat, i el director del CTNS, Lluís Arola, han rubricat a Reus el conveni marc, de tres anys de durada, que podrà estendre’s a col·laboració en projectes d’R+D+I en el sector agroalimentari i en el desenvolupament de serveis especialitzats per part del personal expert en activitats d’R+D+I del CTNS; difusió i promoció de l’oferta científica i tecnològica del CTNS entre els tècnics de les cooperatives de la FCAC a través dels seus canals de difusió, i interlocució en la detecció i satisfacció de necessitats tecnològiques de les cooperatives agràries catalanes. Els projectes que puguin sorgir arrel d’aquest conveni poden ser de qualsevol sector, inclòs el del vi.

Amb la signatura, la FCAC i el CTNS posen de relleu que comparteixen interessos comuns, coincidents i complementaris. Així, el conveni obre la porta a la realització conjunta d’activitats específiques, acordades en la comissió mixta de coordinació formada per ambdues parts, que establirà en cada cas l’objectiu que es persegueix i els treballs a realitzar, les aportacions de mitjans i de personal, el finançament de l’actuació, els responsables tècnics, el règim de la propietat industrial i explotació comercial dels resultats i la participació d’entitats relacionades directament amb la línia de treball a estudiar i desenvolupar, es cas que sigui necessari.

La FCAC és la principal entitat de representació de les cooperatives agràries catalanes i dels seus associats, i té atribuïdes les facultats necessàries per garantir els canals de representació i defensa dels interessos del cooperativisme i donar a les cooperatives agràries els serveis, la informació i l’assessorament que facin possible una gestió empresarial competitiva. La FCAC aplega el 80% de les cooperatives agràries actives del territori català.

El CTNS té la missió de donar suport i assistir el sector empresarial de l’alimentació per esdevenir un referent europeu en l’àmbit de la validació dels aliments funcionals. El CTNS ofereix serveis tecnològics a les empreses en tota la cadena de valor que configura el procés de disseny, validació i posada al mercat d’aliments amb declaracions de propietats saludables (aliments funcionals).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa