VadeVi
Les cooperatives agràries confien en el nou Govern

Josep Pere Colat i Clua, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), afirma que veuen el nou Govern “molt bona voluntat, que hi ha ganes de fer coses, però que no es poden tancar compromisos perquè no s’han concretat els pressupostos.”

“Es compleixen els 100 dies preceptius que se li atorguen a un Govern per a fer-ne un balanç. Els representants de la Federació hem destinat aquest temps a fer pedagogia i reunir-nos amb diferents càrrecs que encapçalen les conselleries amb competències en el nostre sector”.

La Federació ha explicat què signifiquen les cooperatives agràries: unes empreses presents a tot el territori, que generen ocupació i dinamitzen la zona on s’ubiquen i no es deslocalitzen, reblen. Segons el darrer Anuari Socioeconòmic que han elaborat, facturen al voltant de 1.500 milions d’euros i tenen una massa social d’uns 72.000 socis, tots ells pagesos i ramaders acostumats a diferents tipologies de crisi: econòmiques, sectorials i meteorològiques… “però que persisteixen, malgrat tot, en la seva activitat de productors d’aliments i garants del medi ambient i del territori”.

La FCAC és conscient de la situació i dels dels problemes pressupostaris, “però confiem que el Govern sabrà establir prioritats en breu i oferir les eines que calen als sectors estratègics que dinamitzen l’’economia i el territori i, entre aquests, hi ha indiscutiblement les cooperatives agràries”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa