VadeVi
Les cooperatives agràries insten al consumidor a escollir productes de la terra

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insta els consumidors a decantar-se pels productes de la terra, “catalans i cooperatius”, tant al comerç com a la restauració, com a mostra de compromís amb el territori i amb el producte de proximitat.

Amb la campanya ImpliCA’T: consumeix productes de la nostra terra, l’entitat vol crear consciència a la societat catalana sobre la “necessitat” d’involucrar-se i participar activament en el que denominen “consum responsable”, segons ha informat la FCAC en un comunicat.

Alhora, critica la restauració pel que fa a aspectes com l'”escassa” presència dels vins catalans a les cartes d’alguns restaurants, o la manca d’identificació de l’oli que es serveix.

L’entitat assegura que el consumidor és un agent clau per canviar aquesta situació, comprant productes de la terra i reclamant-los als locals d’hostaleria i restauració que freqüenti. I subratlla també que la “sostenibilitat” a l’àmbit de l’alimentació significa consumir producte de Catalunya i cooperatiu, al mateix temps que destaca la importància de l’activitat cooperativa a la dinamització econòmica, i els seus beneficis per al conjunt de la societat.


El vi és un dels aliments centrals de la dieta mediterrània FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa