VadeVi
Les cooperatives reclamen vies d’interlocució efectives en Medi Ambient

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit amb el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, amb l’’objectiu de presentar l’’entitat i plantejar la necessitat de participar de manera conjunta en l’’impuls d’iniciatives de gestió mediambiental al territori, utilitzant la força del moviment cooperatiu. Per part de la FCAC han assistit els vicepresidents Joan Segura i Jesús Ricou, junt amb el director, Jordi Vives i l’equip tècnic.

S’ha demandat una interlocució permanent per donar veu a les necessitats específiques del món agrari cooperatiu, tot entrant en el disseny i redacció de normatives mediambientals amb la finalitat d’’avaluar i rectificar la seva incidència en el sector i contribuir a un millor enteniment de l’’activitat agrària per part de les autoritats i la societat civil.

També s’’ha demanat la diferenciació de la normativa entre municipis rurals i municipis industrials, per tal d’’atendre la diferent realitat en què es troben. “És evident que una cooperativa agrícola ubicada dins el casc antic d’’una població rural no té els mateixos serveis ni possibilitats de desenvolupar-se que una empresa ubicada en un polígon industrial”.

Durant la reunió s’ha aprofitat per fer un repàs d’’alguns temes històrics de la participació de la FCAC en diferents iniciatives mediambientals: la reducció del volum d’’oliasses a Catalunya, l’’establiment de mesures correctes per a la gestió de vinasses, i un pla pilot de recollida d’’envasos fitosanitaris que va derivar en un sistema integrat de gestió.


La cooperativa de Capçanes embotella més d’un milió d’ampolles FOTO: COOP. CAPÇANES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa