VadeVi
Les cooperatives vitivinícoles podran construir geriàtrics

Unes 60 persones d’entitats públiques i privades, entre elles les cooperatives agràries, han participat en la presentació del projecte Social Coop, que impulsa la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), al Celler Modernista de la cooperativa Falset Marçà. La presentació ha comptat amb la intervenció del secretari d’Estat del Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, que ha destacat la importància de la cooperativa agrària en la vessant agroalimentària i social. Així mateix ha destacat la importància del sector alimentari a Catalunya i a l’Unió Europea com es constata amb el manteniment d’un 38,2% del pressupost comunitari (2014-2020) i les previsions de creixement del 50% en 20 anys.

Avui dia ja no resulta estrany quan una cooperativa agrària es planteja construir un geriàtric pensant en els seus socis i la gent que viu al poble, ni quan es volen posar a disposició de la gent gran serveis de neteja, càtering o bugaderia, ni quan es converteixen l’agricultura o la ramaderia en activitats econòmiques al temps que terapèutiques per a un col·lectiu de persones amb discapacitats. Però posar en marxa aquests tipus de projectes sovint no és fàcil perquè calen recursos i, sobretot, la col·laboració d’agents públics o privats.

Per al president de la FCAC, Josep Pere Colat, “la raó de ser de les cooperatives, la seva trajectòria empresarial i el compromís amb una base social arrelada al territori, les fa ser un agent clau en la creació d’ocupació i dinamització del territori rural”.

En la mateixa línia, el responsable de Desenvolupament Rural de la FCAC, Xavier Pié, afirma que “els serveis a les persones comencen a estar en la consciència col·lectiva amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’un territori rural marcat per l’envelliment, baixos índexs d’ocupació, un elevat atur femení i amb necessitat de projectes adequats a les demandes dels habitants del territori. El projecte Social Coop vol impulsar iniciatives que donin solucions imaginatives i d’acord a les necessitats del territori”.

L’acte ha finalitzat sol·licitant la participació de totes les entitats interessades a portar a terme projecte de caire social de forma col·laborativa en el projecte Social Coop.


Unes 60 persones d’entitats públiques i privades, entre elles les cooperatives agràries, han participat en la presentació del projecte Social Coop FOTO: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa