VadeVi
Les DO Montsant i Priorat presenten 70 novetats a la Fira del Vi de Falset

Una setantena de cellers de les denominacions d’origen Montsant i Priorat presenten els seus vins a la catorzena edició de la Fira del Vi de Falset. Pel que fa a les novetats, de l’anyada 2007, val a dir que la majoria seran de la DOQ Priorat. De fet, dels gairebé setanta vins, 42 són de la DOQ Priorat i 24 són de la DO Montsant.

El tast de presentació de la DO Montsant es durà a terme el divendres 1 de maig a les 16h i el tast de la DOQ Priorat es realitzarà el dissabte 2 de maig a les 10h. Tots dos tast es realitzaran a l’IES Priorat i costen 40 euros cada un. Per assistir-hi cal reservar plaça trucant a l’ajuntament de Falset. Dilluns es repetiran tots dos tastos, aquest cop, però, es farà adreçat exclusivament a professionals del sector.

Això significa, segons els organitzacions que “es mantenen la xifres de participació registrades en anteriors edicions” cosa que “evidencia la bona adaptació dels cellers a la delicada situació econòmica”. De fet, les vendes de totes dues denominacions van augmentar el 2008, especialment en mercats internacionals com el d’Estats Units, Regne Unit, França i Alemanya. La DOQ Priorat va vendre l’any passat 2.400.000 ampolles de vi, 104.000 més que l’any 2007. La DO Montsant, per la seva part, en va vendre 7, 5 milions, 3 milions més que l’any anterior, segons els organitzadors de la fira.

La Fira del Vi pot ser un bon aparador per donar a conèixer els vins al client més proper i millorar les xifres de vendes a Catalunya i a la resta de l’Estat. La llista dels vins que es presentaran es pot consultar a la pàgina web oficial de la fira: www.firadelvi.org


La DOQ Priorat presenta més novetats que no pas la DO Montsant FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa